Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta, vizită fulger în Afganistan
Victor Ponta, vizită fulger în Afganistan

Victor Ponta, vizită fulger în Afganistan

Premierul Victor Ponta efectuează o vizită surpriză în Afganistan. Șeful Executivului va inspecta trupele române din teatrul de operațiuni.

Vizita lui Victor Ponta în Afganistan are loc în contextul summitului NATO de Chicago (SUA) unde liderii mondiali s-au reunit pentru a dezbate situația din această zonă de conflict. În SUA, alături de președintele Barack Obama și liderii statelor UE se află și oficialii români cu atribuții în zona politicii externe și de securitate: președintele Traian Băsescu și miniștrii Apărării și de Externe, Corneliu Dobrițoiu și Andrei Marga.
Tot la Chicago se află și președintele Afganistanului, Hamid Karzai dar și șeful forțelor de securitate generalul  Jonh Allen (comandantul trupelor ISAF).
"Prin această vizită, pe care o consider o datorie a mea ca prim-ministru, doresc să transmit aprecierea şi recunoştinţa noastră ca ţară şi ca naţiune pentru rolul pe care militarii români îl joacă în operaţiunile din Afganistan. (…) Vreau să merg să le spun încă o dată că sunt apreciaţi, că avem această recunoştinţă pentru ce fac ei acolo, că ne preocupă soarta lor, că dincolo de disputele politice interne prezenţa lor şi activitatea lor dovedesc că România are o Armată capabilă, profesionistă, lăudată de toţi partenerii noştri", a afirmat Victor Ponta, într-o declaraţie susţinută pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.