Evenimentul Zilei > Actualitate > Victor Ponta: Ecaterina Andronescu ar putea reveni la Ministerul Educaţiei
Victor Ponta: Ecaterina Andronescu ar putea reveni la Ministerul Educaţiei

Victor Ponta: Ecaterina Andronescu ar putea reveni la Ministerul Educaţiei

Premierul Victor Ponta se gândeşte să o instaleze din nou la Ministerul Educaţiei pe Ecaterina Andronescu, întrucât interimatul actualului ministru, Liviu Pop, este pe cale să expire.

UPDATE: Ecaterina Andonescu ar putea fi noul ministru al Educaţiei, anunţat Victor Ponta. Întrebat dacă există posibilitatea ca aceasta să fie propusă la Educaţie, Ponta a răspuns: "Există. Trebuie să fac propunerea pentru că zilele următoare, pe 30, expiră cele 45 de zile de intermat ale lui Liviu Pop. Nu am luat această decizie".
Încă de dimineaţă, premierul dăduse de înţeles că ia în calcul această variantă. "Am şi eu premoniţii ca Băsescu", a spus Ponta când i s-au cerut detalii. "Nu am hotărât încă, o să mă hotărăsc şi o să fac propunerea".
O presupunere logică ar fi că Ecaterina Andronescu ar urma să preia portofoliul Educaţiei, al cărui ocupant, Liviu Pop, este doar ministru interimar, perioada de interimat a acestuia apropiindu-se de final.
Ponta nu a avut mână bună până în prezent la numirea miniştrilor Educaţiei. Corina Dumitrescu, prima propunere a PSD pentru acest portofoliu, a fost acuzată de plagiat şi au existat semne de întrebare cu privire la studiile pe care şi le trecuse în CV. Ponta a retras această nominalizare şi a venit cu Ioan Mang, dar acesta s-a dovedit a fi el însuşi ţinta unor acuzaţii de plagiat. Ca urmare, premierul a recurs la varianta numirii unui ministru interimar, care să organzieze examenele de capacitate şi Bacalaureat, urmând să mai caute un titular pentru acest portofoliu.
Ironia sorţii face ca în acest moment însuşi premierul să fie în mijlocul unui scandal de plagiat, după ce presa străină a scris că acesta şi-ar fi copiat părţi întregi din teza de doctorat din alte lucrări
CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta, acuzat de plagiat. Premierul invocă un război politic