Victor Ciutacu câștigă în instanță procesul împotriva fostului deputat Cristian Rizea. Curtea de Apel București îi acordă daune morale de 8.000 de lei

Victor Ciutacu câștigă în instanță procesul împotriva fostului deputat Cristian Rizea. Curtea de Apel București îi acordă daune morale de 8.000 de lei

Jurnalistul Victor Ciutacu obține o victorie în instanță în procesul îndreptat împotriva fostului deputat Cristian Rizea. Vineri, 21 aprilie 2023, judecătorii Andrei Florin Gongone și Maria Adriana Bratu de la Curtea de Apel București i-au acordat realizatorului TV daune morale.

Completul de judecători de la Curtea de Apel București a decis ca fostul deputat PSD Cristian Rizea să plătească jurnalistului Victor Ciutacu daune morale de 8.000 de lei. Ciutacu a intentat procesul după ce a considerat calomnioase unele afirmații făcute de Rizea și a cerut eliminarea lor de pe Youtube și Facebook.

De asemenea, la începutul anului 2022, Tribunalul București a respins cererea de despăgubiri de 200.000 de euro făcută de Ciutacu împotriva lui Rizea.

Victor Ciutacu câștigă procesul împotriva lui Cristian Rizea

„Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) la plata către reclamant a sumei de 8000 lei cu titlu de daune morale pentru afirmațiile făcute în cadrul emisiunii “Culisele statului paralel” din data de 6.11.2020, precum și pentru postările de pe pagina Facebook pe acest subiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Obligă pârâtul Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) să procedeze la înlăturarea materialelor ce conțin afirmațiile constatate ca fiind ilicite, publicate pe canalul deținut pe rețeaua YouTube respectiv „Spovedania lui Rizea”, precum și a oricăror trimiteri și referiri la acestea.

Obligă pârâta Geopol International SRL să procedeze la înlăturarea materialelor ce conțin afirmațiile pârâtului Mihai Cristian Luigi (nume anterior Cristian Rizea) constatate ca fiind ilicite, publicate pe rețeaua de socializare Facebook („Realitatea.NET”), pe canalul de YouTube – „Realitatea.NET”, pe pagina de internet https://www.realitatea.net precum și a oricăror trimiteri și referiri la acestea”, se arată în decizia Curții de Apel.

Avocata jurnalistului se aștepta la o astfel de decizie

Avocata Oana Anghel, apărătoarea lui Victor Ciutacu, a declarat imediat după: „Era de așteptat că instanța de apel să constate săvârșirea faptelor ilicite care au făcut obiectul analizei.

Cu toate acestea, aștept cu mare interes să parcurg motivarea onoratei instanțe de apel pentru a înțelege, pe de-o parte, în ce rezidă rațiunea pentru care daunele morale au fost acordate într-un cuantum atât de mic prin raportare la prejudiciul concret suferit de clientul meu, domnul Ciutacu Victor, ca urmare a acuzațiilor grave adresate acestuia de părți, iar pe de altă parte, motivul pentru care solicitările noastre au fost admise pro parte față de paratul Rizea și respinse față de pârâta Alexandrescu.

Trebuie amintit faptul că domnul Victor Ciutacu a înțeles să renunțe la judecată față de unul dintre părți din rațiuni ce țin chiar de informațiile primite în contrapartidă în legătură directă cu speța, care au ajuns la dosarul de instanță, împreună cu scuzele de rigoare primite de clientul meu de la paratul în cauză, toate acestea fiind reliefate în cuprinsul unei tranzacții judiciare.

Desigur că, în acest context, suntem pregătiți să formulăm recurs de îndată ce hotărârea motivată ne va fi comunicată”, potrivit Lumea Justiției.