Forul european prezidat de Gianni Infantino i-a dat României acordul de a organiza meciuri la EURO 2020 pe baza unor promisiuni, cum că Metrorex va rezolva linia până la Aeroportul „Otopeni”, cum că va fi gata autostrada care să lege Bucureștiul de granița de vest a țării. Pe lângă aceste două mari lucruri stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf vor fi modernizate pentru ca naționalele ce vor juca în România să se poată antrena. 

Capitala ar trebui să organizeze trei meciuri din faza grupelor Campionatului European din 2020 şi măcar un meci din faza optimilor de finală, pe „Arena Națională” dar sunt șanse mari ca acest lux să nu ni-l permitem. Metrorex a anunțat că tronsonul până la aeroport nu va fi gata până în 2020.

Actualul vicepreşedinte al LPF nu ar fi surprins ca autorităţile de la Bucureşti să se trezească în scurt timp cu scrisori ultimative din partea forului European, pentru lipsa de acţiuni în asigurarea infrastucturii. Oficialiul LPF face un apel la politicieni sa ia masuri pentru remedierea situatiei.

„Eu cred că o să-l facem româneşte, pe ultima sută de metri, o să vină o scrisoare de la UEFA, că vă luăm meciurile şi o să facem totul ce este posibil. Tot ce o să se facă pentru campionatul ăsta o să se facă în stres, o să se facă numai pentru un scop, să nu pierdem organizarea, tu când construieşti trebuie să te gândeşti: mă, ce folos o să îi dau după ce se termină acest eveniment.

Eu nu pot să înţeleg cum se poate ca un stadion ca Naţional Arena să fie blocat luni de zile dintr-o cauză birocratică, că lipseşte o hârtie, adică sunt nişte chestii ridicole care se întîmplă la ora actuală . Şi este trist… ai un stadion de 5 stele, unde s-a făcut o finală europeană, şi nu scoţi bani de la el. Stadionul ăsta ar trebui, ca cel din Frankfurt, să aibă evenimente în fiecare săptămână”, a declarat Robert Pongracz pentru Mediafax.