Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești bune pentru românii care vin din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu carantina
Vești bune pentru românii care vin din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu carantina

Vești bune pentru românii care vin din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu carantina

Persoanele care călătoresc dinspre Marea Britanie către România nu vor mai fi obligate să intre în carantină.

Vești bune pentru românii care vin din Marea Britanie.

Persoanele care călătoresc din Marea Britanie în România nu vor mai intra în carantină. Anunțul a fost făcut după ședința de guvern, de secretarul de stat Raed Arafat. Într-o conferință de presă în care a prezentat noile restricții impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că a fost actualizată lista țărilor și a zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Măsura a fost adoptată la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Raed Arafat a precizat care sunt noile reguli de călătorie, dinspre Marea Britanie către România. Cei care ajung în România din Marea Britanie, nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

„A fost aprobată lista ţărilor sau zonelor sau teritoriilor care sunt cu risc epidemiologic ridicat (…) iar noutatea aici este că Marea Britanie nu se mai află pe această listă. Deci se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România”, a declarat Raed Arafat, la Palatul Victoria.

Restricțiile adoptate de Guvern pentru combaterea COVID-19

În acest context, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat mai multe măsuri de restricție care au fost adoptate în contextul creșterii nivelului de infectare cu coronavirus.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora 20,00. Activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

„A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a explicat Raed Arafat.