Evenimentul Zilei > Sport > Veste mare pentru Simona Halep. A câștigat un proces cu o mare miză financiară
Veste mare pentru Simona Halep. A câștigat un proces cu o mare miză financiară

Veste mare pentru Simona Halep. A câștigat un proces cu o mare miză financiară

După ce a contestat o executare silită impusă de ANAF, Simona Halep a reușit să câștige disputa financiară.

Simona Halep a dus în ultima vreme o bătălie cu ANAF și a câștigat-o. Cea mai bună jucătoare de tenis din România va trebui să primească înapoi suma de 178.364 de lei, după ce a fost executată silit într-un mod ce nu a respectat legea, anunță magistrații de la Tribunalul Constanța.

Se poate face apel în 10 zile

Sportiva a contestat în luna februarie a acestui an titlul executoriu emis de ANAF, iar acum  cauza s-a judecat în primă instanță.

„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declarației unice – și până la data restituirii integrale”, au decis magistrații de la Judecătoria Constanța.

Oficialii de la ANAF pot să facă apel la această decizie în termen de 10 zile, conform ziuadecosntanta.ro.

Trei turnee câștigate în 2020

Pentru Simona Halep, anul competiționat s-a încheiat, odată cu participarea de la Roland Garros. La turneul parizian, constănțeanca a fost eliminată în optimile de finală de poloneza Iga Swiatek, cea care avea să câștige competiția, după ce a cedat în două seturi, scor 1-6, 2-6. „Ei îi revin toate meritele. Ea a jucat de o manieră incredibilă azi, a fost pe tot terenul şi a lovit toate mingile de o manieră foarte puternică.

S-a făcut puţin frig şi când este frig nu-mi simt prea bine picioarele la schimburile de mingi. Nu am putut să-mi ating cel mai bun nivel, dar ea a jucat foarte bine. A fost meciul ei”, spunea Simona după eșecul categoric.

În 2020, Simona Halep a câștigat turneele de la Dubai, Praga și Roma.