Evenimentul Zilei > Economie > VESTE BUNĂ: Gazele nu se mai scumpesc de la 1 octombrie
VESTE BUNĂ: Gazele nu se mai scumpesc de la 1 octombrie

VESTE BUNĂ: Gazele nu se mai scumpesc de la 1 octombrie

Guvernul va elimina obligativitatea producătorilor de gaze din România de a livra cu prioritate gaze din producţia internă către populaţie, ca urmare a unei cereri venite din partea Direcţiei Generale Întreprinderi a Comisiei Europene.

Autorităţile de la Bucureşti nu vor aplica creşterea preţului programată pentru 1 octombrie, anunță Mediafax. 

Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei gazelor asumat de Guvern prin acordurile cu FMI şi Comisia Europeană, preţul gazelor livrate populaţiei urma să crească cu 3% de la 1 octombrie.

"Legislaţia românească actuală prevede obligativitatea ca producătorii de gaze naturale să livreze cu prioritate gaze produse intern pentru populaţie şi noi considerăm că acest lucru este perfect legal din punct de vedere al legislaţiei comunitare. Direcţia Generală Întreprinderi (DG Enterprise) doreşte să eliminăm această prevedere, dar noi nu vrem", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.