Anunțul a fost făcut de președintele PSD Cluj, Liviu Alexa, prin intermediul unei postări pe Facebook.

„În această dimineață, prin intermediul unui curier, filiala PSD Cluj a trimis un mic pachețel cu alimente, bani, produse cosmetic și cărți către domnul Ludovic Orban, premierul României, despre care am aflat, cu îngrijorare, că trăiește cu 3.000 de lei pe lună”, a arătat în postarea sa șeful PSD Cluj.

Potirivit lui Liviu Alexa, inițiativa a aparținut unui pensionar, Marinel Băgăcean, un membru vechi al PSD care a fost impresionat de problemele lui Ludovic Orban: „Propunerea de întrajutorare a venit din partea domnului Marinel Băgăcean, pensionar, membru vechi al PSD Cluj, care ne-a atras atenția că nu putem sta nepăsători în fața problemelor de viață ale unui om năcăjit, cum e domnul Ludovic Orban care, dovedind un spirit de sacrificiu enorm, din puținul pe care îl avea, a donat la partid în campanie si 17.000 de lei, adică jumătate din venituri, trăind în post și smerenie tot anul”.

Conform declarației de avere pe care a depus-o pe site-ul Guvernului, prim-ministrul Ludovic Orban a câștigat, anul trecut, suma de 37.356 lei, din două contracte de consultanță, unul în valoare de 28.356 lei, iar al doilea 9.000 de lei. Premierul și soția sa dețin, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de locuit, în Ilfov, de 200 de metri pătraţi. Totodată, premierul este proprietarul unui Volkswagen Passat din 2007, iar soția sa deține două depozite bancare de 5.535 euro și 6.275 euro. Întrebat cum a reușit să trăiască doar cu aceste venituri, Ludovic Orban a declarat că este un om simplu care trăiește auster, fără să facă excese.

„Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster, şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viaţă ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăieşti numai strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci şi din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli”, a spus Orban, întrebat de presă cum s-a descurcat anul trecut cu 3.000 de lei pe lună”, a precizat premierul.