Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vizat de schimbarea din funcției. Ce se întâmplă cu remanierea Guvernului
Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vizat de schimbarea din funcției. Ce se întâmplă cu remanierea Guvernului

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vizat de schimbarea din funcției. Ce se întâmplă cu remanierea Guvernului

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat joi, 18 august, într-o conferință de presă, că este nevoie de remaniere atunci când nu se îndeplinesc sarcinile și atribuțiile unui ministru.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că miniștrii care nu și-au îndeplinit sarcinile vor putea fi remaniați. De asemenea, el a subliniat că MApN a avut sub conducerea ministrului Vasile Dîncu, PSD, o prestație foarte bună la summitul NATO de la Madrid.

„La sfârșitul lunii iulie când am prelungit acea perioadă de evaluare a miniștrilor după primele șase luni nu am spus că nu este nevoie de remaniere. De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile și atribuțiile atât ale miniștrilor cât și ale secretarilor de stat. Ca atare, remanierea este un atribuit al premierului și ea va fi făcută în funcție de rezultatele și activitatea fiecărui ministru în parte”, a declarat Nicolae Ciucă, când a fost întrebat despre remaniere.

Remanierea ministrului Vasile Dîncu

Nicolae Ciucă a fost chestionat punctual dacă ar putea fi remaniat ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD). În acest context, prim-ministrul României a explicat că mai întâi, în domeniul apărării, trebuie să se arunce o privire la ce a reușit România să obțină la summitul de la Madrid. Astfel, MApN a fost o componentă importantă în demersurile făcute.

De asemenea, Ciucă a mai explicat că până în acest moment există pentru fiecare dintre miniștrii, chiar și pentru el, evaluări care pot fi considerate pozitive sau negative, în funcție de prestația politicianului. În acest caz, dacă se va observa activitatea MApN pentru summitul de la Madrid putem spune ca este un rezultat foarte bun pentru țara noastră, a mai adăugat prim-ministrul.

Miniștrii supuși remanierilor

Alți miniștri care mai sunt în vizorul remanierilor sunt: Virgil Popescu, PNL, ministrul Energiei, și Eduard Novak, UDMR, ministrul Sportului. În acest caz, ar fi remaniați miniștrii de la fiecare partid din coaliție. Tema remanierii ar fi trebuit să fie discutată la Ședința Coaliției de săptămâna trecută.