Evenimentul Zilei > EVZ Play > Ministrul Vasile Dîncu, lipsit de Apărare? Doru Bușcu: „A sărit mai sus decât umbra lui!”
VIDEO

Ministrul Vasile Dîncu, lipsit de Apărare? Doru Bușcu: „A sărit mai sus decât umbra lui!”

Mult trâmbițata remaniere a miniștrilor neperformanți din Guvernul Ciucă întârzie să se realizeze.

Motivul oficial ar fi absența liderului UDMR, Kelemen Hunor, aflat în concediu, săptămâna trecută. Cu toate acestea, partidele din coaliție par să-și fi selectat miniștrii buni de remaniat. Partidul Social Democrat ar fi pregătit să-și sacrifice ministrul de la Apărare.

„S-ar putea ca Dîncu să vrea să scape de acest minister care i-a stricat imaginea. Pentru el este o eliberare să fugă de sub povara hainei militare, care nu-l încape. A sărit mai sus decât umbra lui. Eu cred că Dîncu a ajuns la armată pentru că mai era nimic, nu mai erau contracte de făcut la armată. Armata nu a făcut contracte nici cu furnizorii interni. Face niște contracte care vin de la Pentagon sau Hexagon, această geometrie Nord-Atlantică.”, a comentat jurnalistul Doru Bușcu, invitat în podcastul „România lui Cristache”.

Armata României sau ce a mai rămas din ea

„Noi existăm strategic și geopolitic pentru că au avut chef Statele Unite să existăm. Au existat niște cereri simbolice, pe care noi ne-am repezit cu un mare zel să le îndeplinim formal,  adică am descompus structurile militare, am căzut pe așa-numita armată de profesioniști, care e totuși o armată cu angajați prin contract, despre care nu știm nimic. Asta e frustrarea mea, că nu știm nimic despre Armata Română.”, a mai spus redactorul-șef Cațavencii, care consideră în schimb că România are o armată de agenți secreți.

„E celebra spusă a lui Geoană, concluzia lui Geoană: «Nici noi nu mai știm câți suntem…» E plină clasa politică de acești oameni cu studii în acele hub-uri de recrutare pentru carieriștii din umbra serviciilor. Această presiune a serviciilor care au produs contra-selecție politică începe să sufoce economiile, societățile și ca să nu izbucnească mai devreme decât se așteaptă răscoala săracilor împotriva bogaților, e bine să se mai lase câte o supapă așa.”, e de părere Doru Bușcu.

Urmăriți întreaga ediție a podcastului „România lui Cristache” pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]