Sociologul și fost Ministru al Dezvoltării,Vasile Sebastian Dâncu, a prezentat cartea sa „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”. Prezentarea a avut loc la o întâlnire cu publicul și s-adiscutat despre cum arată astăzi România și societatea actuală.

Fostul vicepremier a făcut o radiografie a actualității: „Politica noastră a ajuns la un nivel mai jos decât oricând, de neimaginat. Dar eu nu cred că nu este posibil să reclădim ceva. Politica de protest e necesară, dar nu ajunge. Le spun și tinerilor cu care mă întâlnesc – trebuie să te înscrii în politică, să lupți, să dai la o parte ce nu e bun, să te impui acolo, în arena politică, nu ajunge să-ți faci selfie cu revoluția. Dar nu mergem mai departe, ne învârtim într-un cerc vicios.”, informează Transilvaniareporter.ro.

„În primul rând cred că trebuie să ieșim din lehamitea și autismul care ne-a cuprins. Să ieșim să căutăm oameni asemănători nouă, să ne coalizăm. Antidotul depresiilor sociale este acțiunea. 

Cel mai mult m-a îngrijorat, în perioada libertății noastre, prăpastia dintre România care ar putea fi și România care este. Am găsit recent într-un volum de economie date privind creșterea PIB-ului pe ultima sută de ani și e uimitor cum într-o perioadă în care aproape nimic nu a fost stabil, PIB-ul României a crescut de 26 de ori. 

Te și miri cum de e posibil. România crește ca pâinea, dar nu se dezvoltă pentru că nu mai avem coeziune și nu mai gândim la viitor, trăim un prezent abulic. Aceasta paralizie socială trebuie depășită printr-o politică centrată pe valori. Să mutăm atenția spre oameni nu spre lucruri.”, a completat Dâncu.