Evenimentul Zilei > Social > Vama Veche, năpădită de gunoaie după minivacanță. Comisarii de Mediu au făcut trecut la amenzi
Vama Veche, năpădită de gunoaie după minivacanță. Comisarii de Mediu au făcut trecut la amenzi

Vama Veche, năpădită de gunoaie după minivacanță. Comisarii de Mediu au făcut trecut la amenzi

Minivacanta de 1 Mai și de Paște a lăsat litoralul românesc cu o imagine dezolantă. Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au acordat amenzi în urma controalelor efectuate.

Primăria comunei Limanu a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu din Constanța. Comisarii au verificat măsurile de salubrizare luate de autoritățile locale după minivacanța de 1 Mai.

Garda de Mediu constanța a făcut un control în Vama Veche

Comisarii Gărzii de Mediu din Constanța au făcut un control în Vama Veche. Ei au procedat la verificarea măsurilor luate de Primăria Limanu după minivacanța de 1 Mai, privind starea de salubrizare a stațiunii.

„Urmare a verificărilor efectuate, UAT Limanu a fost sancționată cu amendă de 15.000 lei pentru nerespectarea obligației legale privind colectarea separată a deșeurilor generate pe raza localității și neasigurarea unei stări corespunzătoare de salubrizare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu din județul Constanța.

Comisarii de mediu au precizat că pentru remedierea neregulilor constatate s-au stabilit mai multe măsuri, urmând să se verifice stadiul rezolvării acestora.

În același timp, Garda de Mediu Constanța a anunțat că este în legătură permanentă cu inspectorii din cadrul Apelor Române ABA-DL, împreună cu care face verificări la operatorii de plajă de pe litoral, relatează Digi 24.

Mii de turiști au fost în minivacanță la mare

Zeci de mii de turiști și-au petrecut minivacanța la mare, într-un moment de debut al sezonului estival. Din cauza pandemiei, petrecerile au fost interzise. În nicio stațiune, cluburile și terasele nu au rămas deschise după ora 22:00.

Ajunși în Vama Veche, unii turiști au venit cu bagajele pe plajă. Alții, mai curajoși, au rămas în costum de baie, deși temperatura maximă a zilei a fost de 18 grade.

Muzica din baruri a fost ținută la un nivel redus. Chiar dacă au fost la malul mării, iar briza a fost îmbietoare, turiștii a trebuit să poarte masca sanitară. Puțin după ora 22:00, plaja era goală, iar terasele închise. Polițiștii i-au îndemnat pe toți să meargă către cazare.

„Astea-s condițiile, asta se întâmplă, ne conformăm. Am petrecut toata ziua, de acuma somnic”, a mai spus o turistă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: