Luis Enrique a părăsit FC Barcelona după trei ani de mandat. Potrivit statisticilor este cel mai bun antrenor din istoria echipei catalane.

Dintre cele 181 de meciuri strânse pe banca „extratereștrilor”, Enrique a bifat 138 de victorii, 22 de remize și 21 de înfrângeri, având, astfel, un procentaj de succes de 76%, cel mai mare din istoria clubului. Palmaresul este fabulos, în cei trei ani de mandat: două titluri în Spania, trei Cupe ale Spaniei, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Luni, președintele Barçei, Josep Maria Bartomeu, a anunțat că Ernesto Valverde este noul antrenor. În vârstă de 53 de ani, Valverde a ales să vină pe „Camp Nou” după ce a refuzat Sevilla, Valencia, dar și oferte din Premier League. Însă, și-a pus deja vestiarul „blaugrana” în cap.

Ascuns de conducere?

Mijlocașul Andres Iniesta a anunțat că instalarea noului tehnician a fost făcută fără ca Bartomeu să se consulte și cu vestiarul, iar acest lucru „le-a faultat” orgoliul. „Clubul nu a cerut părerea niciunuia dintre căpitani (n.r. – Iniesta, Messi și Busquets sunt cei trei căpitani ai catalanilor). Practic n-a cerut părerea nimănui. Decizia a aparținut în totalitatea oficialilor și adevărul este că până acum, noi nici n-am știut că Valverde va fi noul nostru antrenor. Cred, totuși, că este o alegere bună”, a afirmat Iniesta, devenit recent cel mai titrat jucător spaniol all-time.