Evenimentul Zilei > Actualitate > Valeriu Gheorghiță, șocul suprem când s-a uitat pe internet. „Cum putem lansa astfel de acuzați”
Valeriu Gheorghiță, șocul suprem când s-a uitat pe internet. „Cum putem lansa astfel de acuzați”

Valeriu Gheorghiță, șocul suprem când s-a uitat pe internet. „Cum putem lansa astfel de acuzați”

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 este îngrozit de comentariile de pe rețelele de socializare.

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, s-a declarat îngrozit de mesajele transmise de cei care au urmărit online „Maratonul Informării”. Evenimentul a fost organizat sâmbătă, 6 noiembrie, la Biblioteca Națională a României. Scopul acestuia a fost să informeze populația în legătură cu COVID-19 și campania de vaccinare

Mai mulți medici și cercetători au vorbit vreme de 12 ore, între ora 10.00 și 22.00 oferind explicații și informații despre vaccinare. Evenimentul a fost urmărit și online pe Facebook. În acest context, au apărut și multe comentarii, ale unor persoane nemulțumite de explicații. Mulți dintre cei care au transmis mesaje au vorbit despre o dictatură medicală și despre alte teorii conspiraționiste.

Valeriu Gheorghiță s-a arătat îngrozit de aceste mesaje de pe rețelele sociale. El a făcut un apel la solidaritate și a cerut ca medicii să fie lăsați în pace să-și facă meseria.

„M-am uitat pe câteva comentarii ale oamenilor care urmăreau pe rețelele sociale sesiunile de informare de la Maratonul Informării și m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, hoție, despre dictatura medicală, experimente…

Cum putem lansa astfel de acuzații la adresa corpului medical? Aceiași oameni care de luni de zile fac eforturi supraomenești pentru a salva viața semenilor… au fost cadre medicale care au murit la datorie. De personalul medical ne legăm speranțele când avem o problemă de sănătate sau când ajungem la spital!”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Care sunt efectele secundare după a treia doză de vaccin anti-Covid-19
sursa foto: EVZ

Valeriu Gheorghiță face apel la solidaritate

Potrivit spuselor sale, situația nu se va îmbunătăți dacă românii vor continua să se suspecteze și să se acuze unii pe alții.

„Niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alții, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm! Acest război se câștigă doar prin solidaritate, prin implicare, prin empatie față de suferința semenilor. Vreau să înțelegeți… noi avem nevoie de dumneavoastră! De toți! Noi suntem de aceeași parte a baricadei cu dumneavoastră. Ne dorim cu toții același lucru… să nu mai moară bunicii, părinții și prietenii noștri, copiii să meargă la școală în siguranță, pacienții cu alte afecțiuni să beneficieze la timp de îngrijirile medicale necesare”, a mai spus medicul militar Valeriu Gheorghiță.

El a cerut oamenilor să se implice în susținerea corpului medical și în campania pentru combaterea pandemiei.

„Implicați-vă în lupta împotriva pandemiei. Aveți încredere în corpul medical. Vaccinarea este cea mai eficientă măsură pe care azi o avem la îndemână pentru a ne proteja sănătatea nouă și celor dragi. Vaccinurile nu sunt perfecte…cum nu sunt perfecte nici tratamentele, nici metodele de diagnostic, dar sunt cele mai bune arme pe care le avem la îndemână!”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.