Evenimentul Zilei > Economie > Va crește valoarea tichetelor, începând din luna aprilie. Vestea pe care mulți părinți o așteptau
Va crește valoarea tichetelor, începând din luna aprilie. Vestea pe care mulți părinți o așteptau

Va crește valoarea tichetelor, începând din luna aprilie. Vestea pe care mulți părinți o așteptau

Valoarea tichetelor de creșă va fi majorată începând de luna viitoare. Ce părinți au dreptul să beneficieze de aceste bonuri.

Valoarea tichetelor de creșă urmează să fie majorată cu 10 lei, conform unui proiect de ordin al Ministerului Muncii. Schimbarea va fi pusă în aplicare începând cu luna aprilie a acestui an. Tichetele de creșă se acordă salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copiilor. Care au vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă.

Proiectul de ordin prevede din aprilie până în septembrie 2021, inclusiv, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să fie de 480 lei. După cum anunță avocatnet.ro.

Valoarea tichetelor de creșă va fi majorată cu 10 lei

Precedenta majorare a valorii acestor tichete s-a produs în anul 2020. La vremea respectivă, suma a crescut de la 460 lei la 470 lei.

Legea nr. 165/2018 stabilește că bilete de valoare se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani. Sau trei ani, în cazul copilului cu handicap și de indemnizația aferentă.

Tichetele pot fi folosite doar pentru plata taxelor la creșă. Acolo unde este înscris copilul. Și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De asemenea, de tichetele de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul. Și pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Majorarea tichetelor nu a intrat încă în vigoare. Ce demersuri mai trebuie făcute

Tichetele în cauză se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție. Ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului. Deocamdată, majorarea valorii tichetelor nu a fost încă pusă în aplicare. Pentru a intra în vigoare este necesar ca proiectul de ordin să primească undă verde de la Guvern. Abia apoi poate fi publicat în Monitorul Oficial.