În trei judeţe, organizaţiile PSD, PNL şi PC se războiesc între ele după ce le-au fost impuşi candidaţi peste voinţa lor. PSD Maramureş cere dreptul de a avea propriul candidat la şefia CJ, conservatorii băcăuani îl "ameninţă" pe primarul Romeo Stavarache cu o candidatură, iar la Buzău, familia Mocanu a montat filiala împotriva candidatului PNL la CJ, Cristian Bâgiu.
Ursache: PC nu are candidat
După ce PC a câştigat nominalizarea pentru şefia CJ Maramureş, social-democraţii locali au mers cu jalba în proţap şi cu sondajele în mână pentru a revendica dreptul de a pune candidatul. Ei i-au solicitat lui Victor Ponta reanalizarea situaţiei la nivelul judeţului în favoarea lui Călin Matei, actual vice al CJ.
"Dacă nu va exista o decizie, să se ia atunci în considerare posibilitatea organizării unui sondaj, independent de orice institut de casă al PSD sau PNL, care să ateste situaţia reală. Surprinzător este faptul că, deşi au trecut atâtea zile, PC nu şi-a desemnat persoana. Nimeni nu ştie cine este candidatul pentru CJ", a declarat, pentru EVZ, liderul filialei PSD, Mircea Ursache.
PC la Bacău, PSD la Buzău
În Moldova, liberalii au dificultăţi cu aliaţii conservatori. Oamenii liderului PC Bacău, Vlad Nistor l-au convins pe şeful organizaţiei municipale, Cristi Manolache, să meargă împotriva liberalului Romeo Stavarache pentru scaunul de edil.
Mai la sud, PSD Buzău îl presează pe Ponta să accepte candidatura separată a actualului şef de CJ, Victor Mocanu, sacrificat pe altarul negocierilor în favoarea liberalului Cristian Bâgiu. La şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale USL, Ponta s-a văzut nevoit să taie elanul fiului, deputatul Adrian Mocanu, care încerca să pună pe tapet situaţia candidaţilor din judeţ, dacă “tot trebuie să fim ca fraţii".
"Vom avea întâlniri cu fiecare organizaţie judeţeană pentru a discuta de candidaţii la alegerile locale. Orice probleme politice avem la Buzău le discutăm la partid cu cele două structuri de partid", a replicat Victor Ponta.