Evenimentul ZileiInternationalUrsula von der Leyen cere certificat de vaccinare recunoscut în UE

Ursula von der Leyen cere certificat de vaccinare recunoscut în UE

Ursula von der Leyen cere certificat de vaccinare recunoscut în UE
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat inițiativa guvernului elen care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în țările UE.

„Este o cerință medicală să aveți un certificat care să ateste că ați fost vaccinat”, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu cu Lusa și alte mass-media portugheze.

„Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu acordat agenției portugheze de știri Lusa și altor media.

„Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea, scrie Euractiv.

Președintele CE a reacționat la o scrisoare care i-a fost trimisă de primul ministru grec, Kyriakos Mitsotakis, la începutul acestei săptămâni, în care a solicitat o relaxare a regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Deși nu a vrut să decreteze vaccinarea ca „obligatorie sau prealabilă călătoriilor”, Mitsotakis a cerut ca „persoanelor vaccinate să călătorească liber”.

Dovada vaccinării, libertatea călătoriei

Von der Leyen a spus că este de acord cu ideea. „Tot ceea ce se decide – dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri – este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european”, a declarat ea reporterilor.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite la Comisia Europeană de la Lisabona organizată de președinția portugheză a UE.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: