„Este o cerință medicală să aveți un certificat care să ateste că ați fost vaccinat”, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu cu Lusa și alte mass-media portugheze.

„Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus Ursula von der Leyen într-un interviu acordat agenției portugheze de știri Lusa și altor media.

„Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea, scrie Euractiv.

Președintele CE a reacționat la o scrisoare care i-a fost trimisă de primul ministru grec, Kyriakos Mitsotakis, la începutul acestei săptămâni, în care a solicitat o relaxare a regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Deși nu a vrut să decreteze vaccinarea ca „obligatorie sau prealabilă călătoriilor”, Mitsotakis a cerut ca „persoanelor vaccinate să călătorească liber”.

Dovada vaccinării, libertatea călătoriei

Von der Leyen a spus că este de acord cu ideea. „Tot ceea ce se decide – dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri – este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european”, a declarat ea reporterilor.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite la Comisia Europeană de la Lisabona organizată de președinția portugheză a UE.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE