Evenimentul ZileiActualitateUrsula von der Leyen, apel către toţi producătorii de seruri anti-Covid: Vaccinul trebuie adaptat la noile variante

Ursula von der Leyen, apel către toţi producătorii de seruri anti-Covid: Vaccinul trebuie adaptat la noile variante

Ursula von der Leyen, apel către toţi producătorii de seruri anti-Covid: Vaccinul trebuie adaptat la noile variante
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă o interdicție de călătorie pentru țările din Africa de Sud, în încercarea de a proteja statele membre de noua variantă a coronavirusului. Totodată face un apel către producătorii de vaccinuri.

În mesajul publicat pe contul său de Twitter, Ursula von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

Ursula von der Leyen: Europa și-a luat măsuri de precauție, vaccinul trebuie adaptat la noile variante

Vineri, 26 noiembrie, Ursula von der Leyen a ținut o conferința de presă prin care și-a exprimat îngrijorarea legată de noua variantă COVID. Președinta Comisiei Europene a făcut o serie de anunțuri legate de măsurile propuse pentru a evita răspândirea virusului.

„Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”, a scris von der Leyen pe Twitter.

„Veștile despre noua variantă COVID sunt foarte îngrijorătoare. Am vorbit astăzi cu oameni de știință și cu producători de vaccinuri. Aceștia împărtășesc această îngrijorare. Vă rugăm să vă vaccinați cât mai curând posibil, dacă nu ați făcut-o încă. Și urmați regulile cunoscute pentru a vă proteja”, a declarat Ursula von der Leyen în timpul discursului de azi.

Von der Leyen a mai spus că producătorii de vaccinuri sunt obligați să-și adapteze serurile de îndată ce apar noi variante

„Acum este important ca noi toți din Europa să acționăm foarte rapid, hotărât și uniți”, a spus ea, făcând apel la cetățenii UE să se vaccineze și să-și îmbunătățească protecția cu vaccinuri de rapel.

În contactele acute cu producătorii s-a decis că vaccinul trebuie să fie adaptat imediat la noile variante pe măsură ce acestea apar, a mai subliniat Ursula von der Leyen.

Von der Leyen a vorbit în timp ce alarma globală a crescut cu privire la răspândirea variantei care a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud, dar de atunci a apărut în Belgia, Israel și Hong Kong.

„Știm că mutațiile ar putea duce la apariția și răspândirea a și mai multe variante îngrijorătoare ale virusului care s-ar putea răspândi în întreaga lume în câteva luni”, a spus ea vineri, relatează finance.yahoo.


Accesează: