Evenimentul Zilei > Sport > Unul dintre cei mai controversați antrenori români, critici nemiloase la adresa lui Iordănescu jr, Contra și Rădoi
Unul dintre cei mai controversați antrenori români, critici nemiloase la adresa lui Iordănescu jr, Contra și Rădoi

Unul dintre cei mai controversați antrenori români, critici nemiloase la adresa lui Iordănescu jr, Contra și Rădoi

Florin Marin, fost antrenor de frunte în perioada în care fotbalul românesc era sufocat de blaturi, a vorbit despre echipa națională și noua generație de tehnicieni.

Florin Marin (69 de ani), fost antrenor în perioada Cooperativei, a vorbit despre echipa națională a României, care se scaldă în mediocritate de cel puțin un deceniu. Cel poreclit „Flocea” l-a criticat pe selecționerul Edi Iordănescu, dar și pe Cosmin Contra și pe Mirel Rădoi, care au trecut și ei pe la prima reprezentativă.

Criticile aduse de Florin Marin, actualului și foștilor selecționeri

„Aș fi preferat un antrenor cu experiență. Pe Edi îl cunosc destul de bine, este un antrenor foarte meticulos, se documentează, se informează foarte mult, are și simț practic, dar părerea mea e că a greșit, nu a ales momentul potrivit, trebuia să mai aștepte. Știți cum să spune? Echipa națională nu se refuză!

Trebuia să mai aștepte! Contra și Rădoi s-au grăbit și ei. Au acceptat foarte repede funcțiile și sigur că nu au avut rezultate. La echipa națională trebuie în primul rând să ai experiență internațională, să fi jucat cu echipele în cupele europene, să mai fi fost la lotul de tineret. Ei s-au grăbit!

„Un aspect foarte important e să convoci jucătorii care se potrivesc la meciurile respective pe care le ai de disputat. În funcție de adversari trebuie să convoci un lot de jucători. Și ei, din cauza lipsei lor de experiență, nu au făcut acest lucru. Sau sub presiune, pierzând jocurile au schimbat sistemele. La echipa națională nu poți să schimbi trei, patru, cinci sisteme de joc! Acolo ai maximum două sisteme pe care să le pregătești.”, a spus Florin Marin în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.ro.

Întrebat ce părere are despre generația nouă de antrenori, „Flocea” a afirmat: „Mutu, Rădoi, Croitoru, Teja, Poenaru, Stoican, Nae Constantin, Măldărășanu. E prematur să mă pronunț acum. Au început de puțin timp. În momentul ăsta, antrenori cu experiență sunt Petrescu, Hagi, Bergodi, Neagoe, Ciobotariu.”

Florin Marin a fost un antrenor care „a făcut carieră” în perioada în care blaturile erau la ordinea zilei în fotbalul românesc. A trecut pe la Rocar, Dinamo, Universitatea Craiova sau Ceahlăul Piatra Neamț și a fost apropiat de unul dintre liderii „Cooperativei”, Gheorghe Nețoiu.