Evenimentul Zilei > Actualitate > Unii bucureşteni primesc înapoi banii pe reabilitare
Unii bucureşteni primesc înapoi banii pe reabilitare

Unii bucureşteni primesc înapoi banii pe reabilitare

Membrii Consiliului Local al sectorului 3 au decis, ieri, să restituie banii locatarilor care au plătit integral sau doar cota de 20% pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Pentru că Primăria Sectorului 3 a hotărât să suporte în totalitate costurile anvelopării imobilelor, acelora care sunt în curs de plată a cotei li se vor sista ratele, urmând ca banii daţi să fie recuperaţi prin scutirea la plata impozitului pe locuinţă.
Aceeaşi metodă va fi aplicată şi în cazul locatarilor care au plătit toată cota de 20%. Nu vor primi banii în numerar, ci vor fi scuţi de la plata impozitelor pe locuinţe, până când suma datorată de primărie va fi stinsă.
Consiliul Local a mai aprobat un proiect, prin care locatarii care şi-au anvelopat blocul în regie proprie să fie scutiţi timp de şapte ani de la plata impozitului pe locuinţă.
Ca să obţină scutirea, ei trebuie să deţină un certificat de audit energetic, care să dovedească faptul că lucrările au fost făcute conform standardelor.
Cei care şi-au reabilitat locuinţele în regie proprie vor fi scutiţi 7 ani de la plata impozitului pe casă

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: