Ungaria închide tot. Restricții fără precedent pentru stoparea celui de-al treilea val pandemic

Ungaria închide tot. Restricții fără precedent pentru stoparea celui de-al treilea val pandemic

Țara vecină a luat măsuri drastice în vederea limitării celui de-al treilea val al pandemiei. Ungaria a fost prima țară europeană care a aprobat vaccinurile rusești și chinezești.

Ungaria închide tot. Restricții draconice pentru stoparea valului 3! Şcolile, grădiniţele şi magazinele neesenţiale sunt închise în Ungaria începând de luni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricţii. Acestea au fost instituite pentru a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val pandemic, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ungaria închide tot! An rămas funcționale doar magazinele de bază și farmaciile

Învăţământul primar se va desfăşura cel puţin o lună numai online. Tot online se desfăşoară din noiembrie și învățământul secundar şi universitar. În comerţ, este permisă funcţionarea doar a magazinelor cu produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile, printre altele.

Folosirea măştii este obligatorie în toată ţara. De asemenea, este menţinută interdicţia de circulaţie nocturnă, între orele 20:00 şi 05:00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ungaria, ţară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 7 zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi. Dintre cei 7.924 de pacienţi COVID-19 spitalizaţi în prezent, 806 sunt conectaţi la ventilatoare în unităţile de ATI.

Cel puţin 1.002.714 cetăţeni ungari au primit cel puţin prima doză dintr-unul din cele 5vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, cel rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm).

Este prima ţară membră a UE care a început să folosească vaccinuri din Rusia şi China, încă neautorizate în blocul comunitar. Și Slovacia i-a urmat exemplul, primind deja un prim transport de vaccin Sputnik V, la fel intenţionând să procedeze şi Republica Cehă.

Criză sanitară majoră în Ungaria. Viktor Orban mizează pe vaccinurile rusești și chinezești

Potrivit unui material DW; sistemul medical din Ungaria se clatină sub povara crizei sanitare. Guvernul de la Budapesta a impus restricții pentru a stopa răspândirea virusului. Spitalele nu dispun de personal suficient, iar lipsa informaţiilor alimentează teoriile conspirației legate de existenţa virusului.

Potrivit aceleiași surse, Guvernul maghiar intenționează să imunizeze populația împotriva noului coronavirus cu vaccinuri rusești și chinezești. Însă vocile critice la nivelul opiniei generale sunt numeroase, mulți unguri acuzând că sunt vaccinuri insuficient testate.

Citește și Viktor Orban vaccinat cu produsul chinezilor de la Sinopharm

Ungaria a fost prima țară din UE care a aprobat și vaccinul rusesc Sputnik V.. În total, două milioane de doze vor fi livrate Ungariei în următoarele 3 luni. La începutul lunii februarie, publicația de specialitate ”The Lancet” confirma că vaccinul rusesc are o eficiență cu 91,6%, potrivit analizei preliminare a studiului din faza III.