Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a aflat din presă despre înregistrarea publicată, duminică, de Evenimentul zilei. În aceasta, un băieţel de 10 ani a fost bătut cu lemnul în cap de un coleg din apartamentul social. Un alt copil a făcut înregistrarea în care se mai vede cum băiatul era lovit cu brutalitate.

Copiii, separați

„I-am separat pe copii şi am făcut o plângere penală la Poliţie, împotriva agresorului. Copilul de 10 ani este consiliat psihologic. A fost dus la Institutul Medico-Legal, unde specialiștii au constatat că nu există urme de violență. Nu vă pot spune ce făceau asistenţii, este o anchetă la Poliţie”, a explicat, Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASPC Mureş.

Potrivit oficialului, agresorul a declarat că totul a fost o joacă. „Au fost audiaţi supraveghetorii şi minorii. Nu s-a luat încă o măsură şi nu vă pot spune ce făceau supraveghetorii sau de ce au fost lăsaţi să se bată, sunați la Protecția Copilului că au și ei purtător de cuvânt”, a precizat Andreea Pop, de la IPJ Mureş. Potrivit procedurilor, în apartament ar fi trebuit să fie doi asistenţi sociali.