Evenimentul Zilei > Politica > Unde erau asistenții când copilul era bătut?
Unde erau asistenții când copilul era bătut?

Unde erau asistenții când copilul era bătut?

Poliția din Mureș face anchetă după ce directorul DGASPC Mureș a dat înregistrarea publicată de EVZ, în care un băiat de 10 ani era lovit cu lemnul într-o casă de tip social.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş a aflat din presă despre înregistrarea publicată, duminică, de Evenimentul zilei. În aceasta, un băieţel de 10 ani a fost bătut cu lemnul în cap de un coleg din apartamentul social. Un alt copil a făcut înregistrarea în care se mai vede cum băiatul era lovit cu brutalitate.

Copiii, separați

„I-am separat pe copii şi am făcut o plângere penală la Poliţie, împotriva agresorului. Copilul de 10 ani este consiliat psihologic. A fost dus la Institutul Medico-Legal, unde specialiștii au constatat că nu există urme de violență. Nu vă pot spune ce făceau asistenţii, este o anchetă la Poliţie”, a explicat, Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASPC Mureş.

Potrivit oficialului, agresorul a declarat că totul a fost o joacă. „Au fost audiaţi supraveghetorii şi minorii. Nu s-a luat încă o măsură şi nu vă pot spune ce făceau supraveghetorii sau de ce au fost lăsaţi să se bată, sunați la Protecția Copilului că au și ei purtător de cuvânt”, a precizat Andreea Pop, de la IPJ Mureş. Potrivit procedurilor, în apartament ar fi trebuit să fie doi asistenţi sociali.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News