Evenimentul Zilei > Social > Un studiu a confirmat: pandemia ne îngrașă cu 6 kilograme. Ce e de făcut
Un studiu a confirmat: pandemia ne îngrașă cu 6 kilograme. Ce e de făcut

Un studiu a confirmat: pandemia ne îngrașă cu 6 kilograme. Ce e de făcut

Un studiu recent, care a acoperit 30 de țări, a relevat că la nivel global oamenii s-au îngrășat în medie, în perioada crizei coronavirusului, cu 6 klograme.

Un studiu a confirmat: ne-am îngrășat în pandemie! Un nou studiu Ipsos care a acoperit 30 de țări a scos în evidență faptul că la nivel global oamenii s-au îngrășat în perioada crizei, arată un comunicat al companiei citat de G4Media.ro. Deși majoritatea populației este conștientă de posibila corelație dintre obezitate și simptomele severe ale coronavirusului,  măsurile de contracarare a acestei corelații nu sunt aplicate la scară largă.

Am luat proporții în pandemie! Oamenii s-au îngrășat diferit, în funcție de țară

La nivelul celor 30 de țări monitorizate, o treime (31%) dintre respondenți au câștigat în greutate de la debutul pandemiei. Cu toate acestea, proporția celor care s-au îngrășat în această perioadă variază considerabil în funcție de țară: peste 50% în Chile sau Brazilia, respectiv 30-40% în Peru, Arabia Saudită, Australia, Italia, India, SUA, Spania, Argentina, Africa de Sud sau Turcia. În țări asiatice precum China sau Hong Kong, mai puțin de 10% dintre respondenți spun că au luat în greutate în această perioadă.

Media greutății în exces în pandemie este de 6.1kg

Cele mai mari medii au fost înregistrate în Arabia Saudită (8kg, în rândul celor 35% din populație care s-au îngrășat în această perioadă) și respectiv Mexic (8.5kg, în rândul a 34% din populație). 45% dintre cetățenii planetei au declarat că încearcă să slăbească.

Schimbările în comportamentele legate de sănătate sau stilul de viață au fost polarizate. De la începutul pandemiei, mai bine de un sfert dintre respondenții la nivel global (27%) au făcut mai multă mișcare. Totuși un procent asemănător (23%) a declarat contrariul. Mai bine de jumătate dintre chinezi (57%) au făcut mai multă mișcare de la debutul pandemiei.

Pandemia nu a descurajat viciile

Un respondent din 10 a consumat mai mult alcool de la începutul pandemiei, în timp ce o proporție similară (9%) au afirmat contrariul. În Australia și Statele Unite o cincime din populație (20%) a consumat mai mult alcool.

În privința fumatului, nivelul de polarizare este mai redus (4% au renunțat, iar 3% s-au apucat de fumat). India a înregistrat cea mai mare pondere a respondenților care au renunțat la fumat (12%). La polul opus se situează Chile, cu cea mai mare proporție a celor care s-au apucat de fumat (9%).

Aproape jumătate (45%) din populația globului crede că există o legătură întreobezitate și simptomele severe ale COVID-19. Ponderea este mai mare în Peru (82%), respectiv Marea Britanie (64%). Totuși, la nivel mondial, o treime (31%) dintre respondenți nu cred că există o legătură între obezitate și severitatea simptomelor, în special în China (53%), dar și în Malaezia, Coreea de Sud, Ungaria, Italia și Polonia (cel puțin 40%).

Ce metode sunt preferate pentru slăbire? Mișcarea fizică este favorită

La nivelul respondenților care încearcă să slăbească, peste jumătate (52% la nivel global) ar prefera să facă mai multă mișcare sau să mănânce mai sănătos, mai degrabă decât să țină regim pentru a obține rezultate. În China, 3 din 4 (77%) respondenți care încearcă să slăbească preferă să facă mișcare.

Doar 15% dintre respondenții la nivel global afirmă că vor consuma mai puțin alcool. În Rusia, Polonia sau Coreea de Sud, această cifră depășește un sfert din populație.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE