Evenimentul ZileiActualitateUn român revenit din Marea Britanie a fost omorât de coronavirus și a infectat două persoane

Un român revenit din Marea Britanie a fost omorât de coronavirus și a infectat două persoane

Un român revenit din Marea Britanie a fost omorât de coronavirus și a infectat două persoane
Un român de 34 de ani, care se întorsese din Marea Britanie, a decedat după ce s-a infectat cu coronavirus.

Un român în vârstă de 34 de ani, întors din Marea Britanie, a fost răpus de coronavirus. Bărbatul a revenit din Albion și a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Acolo unde era internat în stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul Florin Popa.

„Pacientul se întorsese undeva în urmă cu şapte zile din Anglia, a prezentat simptomatologie specifică de COVID. A stat vreo patru zile acasă, apoi s-a prezentat la CPU Caracal. Înţeleg că starea lui s-a deteriorat de pe o zi pe alta stând acasă. În momentul când a ajuns la CPU Caracal, a fost evaluat cu test rapid care a ieşit negativ.

Și, totodată, cu un CT pulmonar care a pus în evidenţă leziunile specifice de COVID, cu o afectare mare, de 75%. Fapt pentru care a fost redirecţionat către spitalul nostru, unde a fost confirmată (infecţia cu SARS-CoV-2 n.r.) prin test PCR”, a declarat medicul Florin Popa.

Român revenit din Marea Britanie, mort de coronavirus

Bărbatul locuia în mediul rural și și-a pierdut viața la data de 23 ianuarie, la trei zile distanță de la internare. El prezenta şi obezitate, iar cauzele decesului sunt stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19.

Totodată, două persoane apropiate bărbatului, membri ai familiei, au fost testate pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Acum urmează să se stabilească despre ce tulpină a virusului este vorba în aceste cazuri. DSP Olt a prelevat probe de la cei doi contacţi testaţi pozitiv şi le va trimite la un laborator din Bucureşti în vederea reidentificării virusului. Adică a secvenţierii genomice care permite indicarea tulpinii de virus, conform Agerpres.


Moarte tragică în fotbalul românesc. A fost răpus de Covid-19 la doar 38 de ani

Celebru actor, mort în casă! Avea simptome de COVID-19

Un parlamentar a murit de Covid-19! Avea doar 41 de ani

Doliu în PSD! A murit la doar 37 de ani. Se afla la primul său mandat



Accesează: