Evenimentul Zilei > Justitie > Un fost șef de la Fisc a scăpat de problemele cu legea, după ce a demonstrat că a făcut bani din palincă
Un fost șef de la Fisc a scăpat de problemele cu legea, după ce a demonstrat că a făcut bani din palincă

Un fost șef de la Fisc a scăpat de problemele cu legea, după ce a demonstrat că a făcut bani din palincă

Un fost șef de la Fisc a reușit să convingă instanța că a făcut bani cinstit, vânzând palincă, fân și alte produse.

Un fost șef de la Fisc a fost achitat, după ce a reușit să demonstreze că a făcut bani vânzând palincă. Este vorba despre Petru Lupașc, cel care a condus Fiscul din Oțelu Roșu. El fost trimis în judecată pentru fals în declarația de avere. Dar a scăpat de probleme pentru că a reușit să arate că a făcut cinstit suma de 218.000 de lei. Producând și comercializând palincă. Printre altele, Lupașc mai vindea fân, prune și mere.

A atras atenția celor de la ANI

La baza achitării fostului șef de la Fiscul din Oțelu Roșu au stat declarațiile martorilor. Care au afirmat că au achiziționat palincă de la el. Povestea lui Petru Lupașc a început în anul 2013. Atunci, el a reclamat la poliție că, din casă, i s-a furat un seif în care se afla suma de 500.000 de euro. Astfel el a intrat în atenția Agenţiei Naţionale de Integritate.

Comisia de Control a Averilor a anulat o mare parte din raportul ANI. Și s-a demonstrat că o mare parte a averii era justificată. Apoi, în 2018, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş l-a trimis în judecată. Acuzându-l de fals în declaraţiile de avere din anii 2012 şi 2013, conform Antena 3.

Ce spunea procurorul de caz legat de banii pe care îi deținea un șef de la Fisc, proveniți din palincă

În cea din 2012, afirmase că a încasat împreună cu soţia suma de 218.000 lei. Bani ce proveneau din vânzarea de pălincă, prune, mere şi fân.

„Nu există nici un document justificativ care să ateste obţinerea şi cuantumul acestor venituri. Inculpatul nu figurează înregistrat ca fermier şi nu deţine certificat de producător produse agricole.

Activităţile agricole nu s-au desfăşurat sub formă autorizată, iar bunurile rezultate au fost vândute pe piaţa liberă, unor persoane fizice, fapt pentru care nu există facturi, chitanţe sau alte documente de vânzare”. A afirmat procurorul care s-a ocupat de acest caz.