Evenimentul Zilei > Politica > Dezvăluiri despre avionul cu palincă de la Sângeorz-Băi. Planul primarului penal
Dezvăluiri despre avionul cu palincă de la Sângeorz-Băi. Planul primarului penal

Dezvăluiri despre avionul cu palincă de la Sângeorz-Băi. Planul primarului penal

De curând a făcut deliciul publicului un filmuleț cu un avion care survola orașul bistrițean Sângeorz-Băi. Filmarea era făcută total aiurea chiar de către primarul urbei. Iar explicația lui, dată prin telefon, pe postul B1 tv, de înțeles. Era beat sau făcea mișto de realizatorii emisiunii? Sau era altceva la mijloc?

Am mers pe firul lucrurilor și am descoperit povestea din spatele știrii cu avionul care stropea cu palincă pentru a omorî coronavirusul.

Știrea care a trezit stațiunea în mijlocul unei mediatizări naționale a pornit de la tânărul primar  din Sângeorz-Băi. Traian Ogâgău a postat pe pagina lui de Facebook un video în care anunța că a plătit un avion care să dea cu substanțe împotriva coronavirusului peste oraș. După ce clipul video s-a viralizat, fiind preluat de mulți cititori care au sugerat că edilul ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice, presa locală și centrală a preluat subiectul.

Povestea a răbufnit, însă, după ce realizatorii emisiunii ”Bună, România!”, difuzată de B1, l-au sunat pe primarul Ogâgău ca să-l întrebe mai în amănunt ce este cu avionul cu care și-a anunțat concetățenii că a împrăștiat o substanță ca să omoare coronavirusul. Dialogul dintre primar și realizatorii Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir s-a viralizat și el pe net și îl puteți (re)vedea aici.

La începutul convorbirii telefonice, Traian Ogâgău a mimat că este beat și a spus că avionul a stropit cu palincă stațiunea și câmpurile fiindcă băutura tradițională este cel mai bun dezinfectant. Apoi, abordând un ton obișnuit și zicând ”să lăsăm gluma la o parte”, primarul l-a adus în discuție pe un anume Daniel Suciu, care a tras cu tunul prin oraș, pulverizând nu-se-știe-ce-soluție. Nu a lămurit națiunea cine e Daniel Suciu din Sângeorz-Băi, dar s-a înțeles că avionul lui venea să contreze în fața concetățenilor tunul cu pulverizator al celui menționat.

Aveam, deci, o bătălie locală, posibil electorală. De altfel, după emisiune, unde și-a anunțat și o nouă candidatură – ”ca independant, de data asta”, primarul Ogâgău a revenit cu o altă postare pe Facebook, în care susține că totul a fost o glumă.

”COMUNICAT! Dragii mei sângeorzeni. Acest filmuleț este o parodie, o glumă și trebuie tratată ca atare. Nu știu cu tunul cum e, dar eu NU AM PLĂTIT NICI UN AVION, nu s-a dat cu nici o substanță, STAȚI LINIȘTIȚI, soluția o are Dumnezeu.
Vă rog respectați măsurile de igienă, distanțarea socială și toate deciziile în vigoare”.

Misterul tunului și bătălia pentru primărie

Ce ascunde acest circ mediatic al unui primar, în plină pandemie, atunci când oamenii așteaptă de la autorități să li se spulbere temerile și să fie ajutați? Cine e acest primar glumeț, ce formațiune reprezintă? Dar Suciu, care-l încurcă pe Ogâgău, cine este și ce-i cu tunul anti-coronavirus? Acum, dacă a ajuns poveste națională, să vedem și de ce!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE