Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un cunoscut jurnalist, împușcat în plină stradă. Se ocupa cu investigații despre lumea interlopă
Un cunoscut jurnalist, împușcat în plină stradă. Se ocupa cu investigații despre lumea interlopă

Un cunoscut jurnalist, împușcat în plină stradă. Se ocupa cu investigații despre lumea interlopă

Jurnalistul olandez Peter R.de Vries specializat în probleme de criminalistică şi care fusese ţinta unor ameninţări cu moartea a fost grav rănit cu focuri de armă marţi seara la Amsterdam. Atacul a fost calificat drept „şocant şi de neconceput" de premierul Ţărilor de Jos. 

Poliţia a declarat într-un comunicat că un bărbat a fost ţinta unui atac armat. Asupra lui Peter R.de Vries s-a tras pe o stradă din centrul Amsterdamului în jurul orelor 19:30 (17:30 GMT), în timp ce jurnalistul ieşea din studioul unui talk-show unde fusese invitat.

Martorii au auzit cinci focuri de armă şi au văzut că jurnalistul a fost rănit la cap, a informat televiziunea publică NOS.

„Un bărbat tocmai a fost împuşcat pe Lange Leidesdwarsstrat”, a indicat poliţia, referindu-se la o stradă din apropierea uneia dintre cele mai mari pieţe ale oraşului. „Mai multe servicii de intervenţie rapidă au fost mobilizate, iar poliţia caută suspectul sau suspecţii”, potrivit forţelor de ordine.

„Atacul contra lui Peter R.de Vries este şocant şi de neconceput, acesta este un atac împotriva unui jurnalist curajos şi în consecinţă un atac împotriva libertăţii presei, care este esenţială pentru democraţia noastră şi statul nostru de drept”, a declarat premierul Mark Rutte în timpul unei conferinţe de presă la Haga.

Publicaţia Parool relatează, citând martori, că De Vries a fost împuşcat în cap. Ziarul a publicat o imagine de la locul crimei în care se văd mai multe persoane adunate în jurul unei persoane întinse la pământ, potrivit Agerpres.

Cunoscut jurnalist şi prezentator de televiziune

Peter R.de Vries, 64 de ani, jurnalist şi prezentator de televiziune, este o personalitate cunoscută în Ţările de Jos pentru rolul său în mai multe anchete asupra infracţiunilor de criminalitate. El este celebru în Olanda, cunoscut pentru investigaţiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983. Şi-a câştigat faima şi în SUA după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway în 2006.

Vries a apărut în mod regulat în calitate de purtător de cuvânt al victimelor sau în cercul apropiat al unor martori-cheie. Peter R.de Vries a primit mai multe ameninţări cu moartea de-a lungul carierei sale.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: