Un Consiliu Local din România a hotărât împuşcarea câinilor fără stăpân

Un Consiliu Local din România a hotărât împuşcarea câinilor fără stăpân

Răzbunare. Undă verde pentru anihilarea maidanezilor în comuna Dărmăneşti (Suceava), în care un copil a murit sfâşiat de o haită.

În comuna suceveană Dărmăneşti, acolo unde acum aproape o săptămână, un copil de nici şase anişori a murit sfâşiat de o haită de câini fără stăpân, autorităţile locale au dat undă verde vânătorilor să împuşte toţi maidanezii care le ies în cale pe raza localităţii.

Amenzi de 10.000 de lei pentru cei care abandonează câini

Hotărârea a fost luată în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local. „Chiar de luni vom solicita sprijinul organelor silvice pentru a putea organiza acţiuni de vânătoare care să vizeze eliminarea câinilor fără stăpân”, a declarat primarul comunei, Dan Chidoveţ. De asemenea, el a declarat că  în şedinţa de Consiliu Local s-au prevăzut şi amenzi usturătoare pentru cei care abandonează câini: „Persoanele care abandonează câini, pentru că avem şi cazuri de acest gen, să fie sancţionate cu amenzi cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei”.   Sfârşitul tragic al lui Sami Tcaciuc, un copilaş de nici 6 anişori  Viaţa micuţului Sami Tcaciuc s-a sfârşit brusc în dimineaţa zilei de 24 martie. Copilul, care împlinea peste câteva zile şase ani, a fost atacat de mai mulţi câini maidanezi pe un câmp din apropierea cimitirului din satul Călineşti Enache. Sami mergea spre casa unei alte familii din sat, acolo unde se aflau fratele său mai mare şi tatăl său. L-au găsit fără suflare, cu zeci de muşcături pe corp, două dintre ele, la gât, fiindu-i fatale. O săteancă îşi aminteşte că l-a văzut pe Sami cu câteva zile înainte de a muri. Era împreună cu fratele său, la biserică. „La biserică au fost în ultima duminică şi s-au împărtăşit amândoi. Umblau amândoi de mânuţă, tare cuminţi mai erau. Îl vedeam şi la magazin, ori pe jos, ori cu bicicleta, ca raniţa în spate cumpărau câte ceva şi duceau acasă”, plângea Maria Romaniuc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Localnicii şi primarul spun că în zona în care a avut loc atacul hoinăreau mai mulţi câini. Nu se ştie dacă aveau sau nu stăpân, însă multe voci susţin că era o persoană care îi hrănea constant. Cercetările sunt continuate de poliţişti, însă şansele ca cineva să răspundă pentru moartea micuţului Sami sunt aproape nule.