Evenimentul Zilei > International > Un bărbat a fost găsit mort lângă ambasada Rusiei, însă cazul a fost făcut public abia acum! Serviciile germane cred că este vorba de un spion rus
Un bărbat a fost găsit mort lângă ambasada Rusiei, însă cazul a fost făcut public abia acum! Serviciile germane cred că este vorba de un spion rus

Un bărbat a fost găsit mort lângă ambasada Rusiei, însă cazul a fost făcut public abia acum! Serviciile germane cred că este vorba de un spion rus

În urmă cu aproximativ o lună, un bărbat a fost găsit mort lângă ambasada Rusiei de la Berlin. Deși incidentul s-a produs în urmă cu aproximativ o lună, abia acum a fost făcut public. Primele informații cu privire la incident susțin că bărbatul ar fi căzut de la un etaj superior al clădirii oficiale. Serviciile germane secrete vin cu o serie de noi supoziții în acest caz, susținând că decedatul ar fi spion rus.

Pe 19 octombrie, trupul neînsuflețit al unui bărbat de 35 de ani a fost găsit lângă ambasada Rusiei de la Berlin. Conform informațiilor oferite de sursele din domeniul securității, prima variantă luată în calcul de autorități este că bărbatul și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la un etaj superior al ambasadei. Incidentul nu a fost făcut public până acum, deși a trecut aproximativ o lună de la descoperirea cadavrului.

Poliția din Berlin a refuzat să ofere informații cu privire la acest caz și au îndreptat toate întrebările către procurori. Surse din securitate au declarat pentru Der Spiegel faptul că nu este cunoscut modul în care diplomatul a căzut de la unul dintre etajele superioare ale ambasadei și nici dacă moartea a survenit în urma acestui incident. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu efectuarea unei autopsii.

Bărbatul găsit mort lângă ambasada Rusiei de la Berlin ar putea fi spion rus

Numele diplomatului care a fost găsit mort lângă clădirea oficială nu a fost dezvăluit momentan presei, însă au fost oferite o serie de informații legate de el. Serviciile germane de securitate susțin că era rudă cu un ofițer senior din al doilea directorat al FSB, care răspunde de antiterorism.

Jurnaliștii de la Der Spiegel au încercat să obțină o serie de informații cu privire la acest caz de la ambasada Rusiei la Berlin, însă fără prea mare succes. Aceștia au afirmat că este vorba despre un “accident tragic” despre care nu pot comenta “din motive etice”. Un punct de vedere din partea instituției au încercat să obțină și cei de la Reuters, însă ambasada nu a oferit un răspuns solicitării.

Ministrul de Externe a preferat să vorbească despre acest subiect într-un briefing de presă de vineri, susținând faptul că guvernul german știe doar că a fost găsit cadavrul unui diplomat rus la Berlin. Declarațiile oficialului se opresc aici, subliniind faptul că nu poate oferi mai multe informații cu privire la cele întâmplate în urmă cu aproximativ o lună.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: