Serviciile secrete din SUA, cel mai ciudat şi neașteptat anunţ cu privire la originea COVID-19. Omenirea, lăsată cu ochii în soare

Serviciile secrete din SUA, cel mai ciudat şi neașteptat anunţ cu privire la originea COVID-19. Omenirea, lăsată cu ochii în soare Sursa: Pixabay

Agențiile de informații americane spun că s-ar putea să nu reușească niciodată să identifice originile Covid-19, dar au ajuns la concluzia că nu a fost creat ca o armă biologică.

Serviciile secrete din SUA au anunţat că originile Covid-19 s-ar putea să nu fie cunoscute niciodată. Mai mult, spun că nu este cunoscută originea COVID-19, infecție provocată de virusul SARS-CoV-2, şi că poate aceasta nu va fi aflată vreodată din cauza lipsei de informaţii.

Într-o evaluare actualizată a locului în care a început virusul, Biroul Directorului de Informații Naționale din SUA (ODNI) a spus că o transmitere de la animal la om și o scurgere în laborator sunt ambele ipoteze plauzibile pentru modul în care s-a răspândit.

Nu au existat suficiente informații pentru a ajunge la o concluzie definitivă

Concluziile au fost publicate într-un raport desecretizat, care este o actualizare a unei analize de 90 de zile pe care administrația președintelui Joe Biden a lansat-o în august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patru agenţii din comunitatea serviciilor secrete spun că este puţin probabil ca virusul SARS-CoV-2 să provină de la un animal infectat sau să fie o tulpină dintr-un alt virus.

Însă, o altă agenţie consideră că este oarecum plauzibil şi oferă „încredere moderată” teoriei conform căreia prima contaminare cu SARS-CoV-2 la om ar fi fost rezultatul unui accident de laborator – un experiment sau incident în manipularea animalelor testate – în Wuhan, China.

Raportul mai spune că oficialii chinezi nu cunoșteau existența virusului înainte de izbucnirea inițială a Covid-19 în orașul Wuhan, la sfârșitul anului 2019. Dar spunea că statul chinez continuă să împiedice ancheta globală și să reziste la schimbul de informații.

China respinge ancheta serviciilor secrete americane despre originea pandemiei: „Este falsă”

Autorităţile chinete au criticat, cum era de aşteptat, raportul. „Faptul că Statele Unite se bazează pe serviciile secrete şi nu pe oamenii de ştiinţă pentru a afla originea virusului este o mare farsă politică. Am sprijinit eforturile ştiinţifice pentru identificarea originii coronavirusului şi vom continua să lucrăm la asta. Aşadar, ne opunem ferm încercărilor de a politiza această problemă”, arată ambasada chineză de la Washington.

Anterior, la începutul pandemiei de COVID-19, autorităţile chineze au legat primele cazuri de infectare cu piaţa de animale din Wuhan. Însă, în ultimul an, tot mai multe articole din presa din SUA arată că teoria conform căreia virusul a apărut în laboratorul din Wuhan, în urma unui accident, este cea mai plauzibilă.

Biden a luat anchetarea „de coarne” şi a cerut serviciilor secrete să facă o anchetă privind originea noului coronavirus, inclusiv a teoriei apariţiei acestuia în laborator, teorie respinsă vehement de China.

Aproximativ 240 de milioane de cazuri de Covid-19 au fost confirmate în întreaga lume, cu peste 4,9 milioane de decese, relatează BBC.