Evenimentul Zilei > Actualitate > Un autobuz școlar plin cu elevi a intrat prin gardul unei case
Un autobuz școlar plin cu elevi a intrat prin gardul unei case

Un autobuz școlar plin cu elevi a intrat prin gardul unei case

Un autobuz școlar plin cu copii a intrat, miercuri, în curtea unei case din Şimleu Silvaniei, după ce a părăsit carosabilul şi s-a lovit de gardul şi poarta imobilului.

Incidentul a avut loc în județul Sălaj. În autobuz de aflau 23 de copii, care au trecut prin clipe de groază. Aceștia se aflau în autobuzul care, zilnic, în duce de acasă șa lcoală și retur. În timpul accidentului elevii plecaseră de la şcoală către casele lor.

”Un şofer, în vârstă de 65 de ani, din Şimleu Silvaniei, în timp ce conducea autobuzul pe Drumul Naţional 1H, prin localitatea Şimleu Silvaniei, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în curtea unui imobil.

În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Maria Cristea. La fața locului au intervenit de urgență reprezentanții ISU Sălaș, echipaje SMURD și de ambulanță. Niciuna din cele 25 de persoane găsite, dintre care 23 de copii și doi adulți, nu au fost rănite.

Cristea a precizat că şoferul  a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, autobuzul avea licenţa de transport şi asigurarea obligatorie valabile. Elevii au fost preluaţi de un alt microbuz şi transportaţi la domicilii, în timp ce poliția anchetează cauzele producerii accidentului.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: ISU Sălaj