Evenimentul Zilei > International > Un alt jurnalist a fost ucis cu sânge rece în Mexic. Crima a redeschis o rană veche
Un alt jurnalist a fost ucis cu sânge rece în Mexic. Crima a redeschis o rană veche

Un alt jurnalist a fost ucis cu sânge rece în Mexic. Crima a redeschis o rană veche

Un alt jurnalist a fost asasinat în Mexic, țara considerată a fi cea mai periculoasă pentru reporteri.

Un jurnalist care activa în Mexic a murit, joi, 17 iunie, după ce a fost împușcat. Autoritățile nu au identificat, momentan, asasinii. Decesul a fost anunțat de către Parchetul din Mexic și ONG-ul Reporteri fără Frontiere. Este al doilea caz de crimă asupra jurnaliștilor din Mexic, de la începutul anului curent.

A fost împușcat mortal

Gustavo Sanchez a fost împușcat mortal, joi, 17 iunie, în Oaxaca, din sudul Mexicului. Infracțiunea a fost comisă ”de necunoscuţi care au tras asupra lui cu arme de foc” în timp ce jurnalistul circula pe motocicletă, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile judiciare.

Jurnalistul, care era editorul unui portal de informaţii specializat în fapte diverse, fusese deja ţinta unei tentative de crimă în 2020 şi beneficia de măsuri de protecţie.

Jurnalistul Gustavo Sanchez era editor al unui site de știri care prezenta fapte diverse, potrivit informațiilor comunicate de presa internaționale. El a mai fost ținta unui atac mortal anul trecut. Autoritățile au comunicat că jurnalistul beneficia de măsuri de protecție, pe fondul pericolului la care sunt expuși jurnaliștii din Mexic.

Al doilea jurnalist omorât în Mexic

Gustavo Sanchez este al doilea reporter ucis în Mexic, considerată a fi cea mai periculoasă țară pentru jurnaliști. Primul a fost Benjamin Morales, omorât pe 3 mai în nordul Mexicului, în Sonora.

În seara de 2 mai, Benjamin Morales nu a mai putut lua legătura cu familia sa. Jurnalistul se afla în Sonoyta, un oraș micușț din nordul Mexicului. În dimineața zilei următoare, agenții de Poliție Locală au găsit trupul jurnalistului într-un autoturism abandonat. El prezenta mai multe împușcături, conform autorităților.

Oamenii legii au spus că, alături de trupul jurnalistului, a fost lăsat un bilet, dar aceștia nu au transmis care a fost mesajul textului. „Uciderea cu sânge rece a jurnalistului este unul dintre cazurile de crimă extremă din Mexic. O anchetă serioasă va fi demarată în acest sens”, au spus autoritățile la momentul respectiv.

Începând cu anul 2.000, 100 de jurnaliști au fost uciși, aproximativ, în Mexic. Șapte reporteri au fost asasinați anul trecut. Peste 90% dintre aceste infracțiuni rămân nepedepsite de către autorități, conform agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: