Un agent de poliție l-a împușcat în gambă pe-un polițist de frontieră agresiv

Un agent de poliție l-a împușcat în gambă pe-un polițist de frontieră agresiv

Subofițerul Vasile Marocico se răsturnase cu mașina și a refuzat alcooltestul. După patru focuri în aer, agentul din comuna Ulma n-a avut încotro și l-a împușcat în gambă.

Un poliţist din comuna suceveană Ulma l-a împuşcat aseară pe un poliţist de frontieră, după ce acesta din urmă s-a răsturnat cu maşina şi nu a vrut să sufle în alcooltest, încercând să fugă de la locul accidentului.

Incidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 20:00. Subofiţerul Vasile Marocico (47 de ani), din Izvoarele Sucevei, s-a răsturnat cu maşina personală într-un şanţ de pe marginea drumului, iar o localnică care a observat accidentul a sunat la 112.

În câteva minute la faţa locului a ajuns un poliţist care l-a găsit pe şofer chiar lângă autoturismul cu roţile în sus. Vasile Marocico mirosea a alcool şi a devenit agresiv, moment în care angajatul Poliţiei şi-a chemat un coleg în sprijin şi a încercat să-l încătuşeze pe poliţistul de frontieră, însă acesta din urmă s-a opus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ba mai mult, Marocico nu a vrut să sufle în alcooltest şi a încercat să plece de la faţa locului. Poliţistul l-a somat să se oprească şi a tras patru focuri de armă în aer. Pentru că Vasile Marocico a ignorat avertismentele, agentul de poliţie nu a mai avut altă soluţie şi l-a împuşcat în gambă.

Poliţistul de frontieră a fost transportat la spitalul din Rădăuţi, unde i s-a acordat primul ajutor. Şi la spital, Vasile Marocico a continuat circul şi a refuzat să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

„La fața locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, împreună cu un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, se arată într-un comunicat al poliţiei.