Evenimentul Zilei > Social > ULTIMA ORĂ! Tinerele mame și persoanele cu handicap, umilite de Nicușor Dan. Primarul general dezminte că ar fi tăiat stimulentele: „Nu se pune problema”. UPDATE
ULTIMA ORĂ! Tinerele mame și persoanele cu handicap, umilite de Nicușor Dan. Primarul general dezminte că ar fi tăiat stimulentele: „Nu se pune problema”. UPDATE

ULTIMA ORĂ! Tinerele mame și persoanele cu handicap, umilite de Nicușor Dan. Primarul general dezminte că ar fi tăiat stimulentele: „Nu se pune problema”. UPDATE

Stimulentul pentru nou născuți a fost tăiat de Primăria Capitalei. începând de luni 13 septembrie. De acum, cererile nu vor mai fi procesate și plătite, argumentul fiind că nu mai există bani pentru așa ceva.

UPDATE:  Primarul Bucureștiului a comentat această situație și a dezmințit informațiile apărute în spațiul public. El a precizat că a fost vorba despre o eroare umană și că voucherele vor fi acordate și pe mai departe.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar. Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”, a declarat Primarului General al Capitalei Nicușor Dan.


„Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse privind acordarea de stimulente nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

Această măsură nu afectează cererile depuse anterior datei de 13 septembrie 2021”, arată Direcția Generală de Asistență a Municipiului București, instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Nici persoanele adulte, cu handicap, sau femeile gravide, nu vor mai primi voucherele.

Stimulentul în București avea o valoare de 2.500 lei

În București, stimulentul pentru nou-născuți avea o valoare de 2.500 de lei.

Nu mai demult decât luna noiembrie 2020, primarul general, Nicușor Dan, anunța că acordarea acestui sprijin financiar se menține și în 2021. Decizia de a ajuta familiile cu un nou-născut a venit prima dată în 2017, odată cu intrarea în vigoare a hotărârii Consiliului General al Municipiului București.

Stimulentul pentru nou-născut se acorda o singură dată, de către Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) a Municipiului București, iar în celelalte județe din țară, acest ajutor financiar acordat părinților se acordă prin intermediul Direcțiilor de Asistență socială. Stabilirea condițiilor de acordare a stimulentului pentru nou-născut a fost stabilită în urma Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 297/2018.

Care erau condițiile de acordare a stimulentului pentru nou-născut

Părinții trebuie să depună actele cu cel mult o lună înainte de nașterea copilului.
Pentru a beneficia de stimulentul pentru nou-născut, e necesar ca cel puțin unul din părinți să aibă buletinul de București (sau de municipiul în care aplică, după caz), realizat cu cel puțin șase luni înainte de nașterea copilului.

Același lucru este valabil și pentru viza de flotant, care trebuie realizată cu cel puțin jumătate de an înainte de nașterea copilului.
Nașterea copilului trebuie înregistrată într-o maternitate din București (sau în municipiul în care se solicită stimulentul pentru nou-născut).
Niciunul din părinți nu trebuie să aibă datorii față de bugetul local.
La depunerea dosarului, părintele este obligat să să prezinte actul de identitate și certificatul de naștere al copilului, ambele în original.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: