Uite ce maşini de epocă au parcat la Voroneţ. Raliul "Carpaţi Retro"

Uite ce maşini de epocă au parcat la Voroneţ. Raliul "Carpaţi Retro"

De la una dintre primele Dacii ieşite pe poarta fabricii de la Mioveni şi până la celebrele maşini Dodge din filme americane, pe străduţele din cartierul Voroneţ al oraşului Gura Humorului, se puteau vedea, sâmbătă zeci de maşini de epocă aduse de proprietarii lor din toate colţurile ţării.

Proprietarii "străbunicelor" autoturismelor moderne au participat sâmbătă la cea de-a XII-a ediţie a Raliului "Carpaţi Retro", în acest an locul de întâlnire fiind Voroneţul. De aici, autovehiculele istorice au plecat înspre Mănăstirea Voroneţ, Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Moldoviţa, Palma şi Suceviţa, iar de acolo, înapoi la Voroneţ.

A fost o caravană care a adunat sute de curioşi, iar pe şoşele zecile de maşini de epocă au făcut furori.

Fiecare maşină are povestea ei, iar fiecare proprietar era dispus să o spună oricărui era interesat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai veche maşină înscrisă la caravană a fost un DG 8, fabricat în 1931, o maşină destul de asemănătoare cu cea pe care o folosea legendarul gangster american Al Capone.

Viorel Burcea, din Bucureşti, a venit la Voroneţ cu un Opel Super 6, din 1938.

"Am descoperit-o acum 5 ani într-un garaj, destul de distrusă, nu mai avea nici tapiţerie, nici geamuri, motor...După doi ani de muncă a ajuns într-o stare bună şi de atunci mă bucur să fiu prezent cu ea la toate evenimentele de acest gen".

La raliul "Carpaţi Retro" a participat şi suceveanul Dănuţ Crainiciuc, cel care a făcut turul Europei cu o Dacie 1300 din anul 1969.

Nu a venit cu această maşină la Voroneţ, ci cu o altă Dacie din 1971. Are şi de unde, pentru că suceveanul are acasă şapte maşini Dacia 1300, din perioada 1969 -1972, consideraţi anii de glorie a modelului.

În total, la evenimentul de la Voroneţ au participat 30 de maşini istorice, fabricate între 1931 şi 1978.