Evenimentul Zilei > Sport > TVR transmite în direct Grand Prix-ul de vară. Cei mai buni săritori cu schiurile din lume, prezenți la Râşnov
TVR transmite în direct Grand Prix-ul de vară. Cei mai buni săritori cu schiurile din lume, prezenți la Râşnov

TVR transmite în direct Grand Prix-ul de vară. Cei mai buni săritori cu schiurile din lume, prezenți la Râşnov

Baza Olimpică de la Râşnov va găzdui, în perioada 16-18 septembrie, Grand Prix-ul de vară la sărituri cu schiurile, competiție inclusă ca etapă în calendarul Cupei Mondiale de Vară al Federaţiei Internaţionale de Schi, cu premii de 40.000 de euro. TVR 3 va transmite în direct evoluţiile celor 69 de sportivi, din 16 țări, inclusiv din România, care concurează pentru Marele premiu de Vară.

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume, reprezentând 16 naţiuni, cum ar fi Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Franţa Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, Slovenia, Elveţia, Ucraina, SUA şi România, vor fi prezenţi în weekend la competiţia de la Râşnov. Iar TVR 2 va transmite sâmbătă (17 septembrie) şi duminică (18 septembrie), în direct semifinalele şi finalele Europeanului de tineret (jucători sub 21 de ani). La TVR 3, „Cupa Mondială de Sărituri cu schiurile pe iarbă”.

Telespectatorii postului TVR 2 pot urmări în direct evoluţiile sportivilor la tenis de masă în cadrul „Campionatului European U21 Romstal 2022”, în timp ce la TVR 3 se desfăşoară la Râșnov, tot în direct, „Cupa Mondială de Sărituri cu schiurile pe iarbă”.

Televiziunea Română este alături de tenisul de masă românesc

TVR 2 va transmite sâmbătă (17 septembrie) şi duminică (18 septembrie), în direct de la Cluj-Napoca, semifinalele şi finalele Europeanului de tineret (jucători sub 21 de ani). Campionatul European U21 Romstal 2022 este cel de-al treilea mare eveniment sportiv găzduit de Cluj-Napoca în ultimii 5 ani, după Europeanul de juniori şi cadeţi din 2018 şi Campionatul Continental pe echipe rezervat seniorilor din 2021. Partidele care se vor desfăşura pe BT Arena sunt comentate de Dragoş Cojocaru.

„2022 a fost un an foarte bun pentru Federaţia Română de Tenis de Masă. La europenele de juniori şi cadeţi de la Belgrad, tricolorii mici au obţinut 10 medalii, dintre care şase de aur, iar la europenele de seniori de la Munchen, patru medalii (1 aur, 2 argint şi 1 bronz). Loturile de tineret, care se bazează pe mulţi componenţi ai lotului de juniori, pot întregi acest palmares remarcabil şi pot arăta că pe bătrânul continent, România rămâne o adevarată forţă la toate categoriile de vârstă”, a spus Dragoş Cojocaru.

Programul transmisiunilor TVR 2: Sâmbăta, 17 septembrie

Ora 16:00 Semifinala dublu masculin
Ora 16:40 Semifinala dublu feminin
Ora 17:20 Semifinala simplu masculin
Ora 18:10 Semifinala simplu feminin
Ora 23:00 FINALA DUBLU MIXT (inregistrare)

Duminică, 18 septembrie

Ora 10:00 Semifinala masculin
11:40 Semifinală feminin

Ora 15:00 FINALA DUBLU feminin
FINALA DUBLU masculin
FINALA SIMPLU feminin
FINALA SIMPLU masculin

La Campionatul European U21 Romstal 2022, organizat de Federația Română de Tenis de Masă și European Table Tennis Union, participă cei mai buni jucători din lume (56 la feminin și 56 la masculin), la următoarele probe: simplu masculin, dublu masculin, simplu feminin, dublu feminin și dublu mixt.

Componenţa lotul național al României

Din lotul feminin fac parte Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu, iar lotul masculin este compus din Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chirița, Eduard Ionescu. În probele de simplu, Elena Zaharia (la feminin), Darius Movileanu și Iulian Chirița (la masculin) vor evolua direct pe tablourile principale.

Sâmbătă şi duminică, 17-18 septembrie, campioni olimpici și mondiali vin la Râșnov pentru un super premiu la „Cupa Mondială de Sărituri cu schiurile pe iarbă”. TVR 3 va transmite în direct evoluţiile celor 69 de sportivi, din 16 țări, inclusiv din România, care concurează pentru Marele premiu de Vară pe trambulina din Valea Cărbunarii. Comentator Sorin Hobana. În premieră, competiţia va cuprinde şi proba de SuperTeam.

Programul transmisiunilor TVR 3:

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 11.30 şi ora 16.00
Duminică, 18 septembrie, ora 11.45 şi ora 16.00.