Evenimentul Zilei > Actualitate > Tulpina britanică infectează pe capete și în România. Toate familiile se află în acest mare pericol
Tulpina britanică infectează pe capete și în România. Toate familiile se află în acest mare pericol

Tulpina britanică infectează pe capete și în România. Toate familiile se află în acest mare pericol

Tulpina britanică s-a extins peste tot și în România, iar efectele se văd în cifrele oficiale raportate de autorități.

Tulpina britanică a coronavirusului este de neoprit și se transmite extrem de repede. Dacă un membru al familiei s-a infectat, atunci nici celelalte rude nu scapă. Este avertismentul lansat de Beatrice Mahler, managerul instituției Institutului „Marius Nasta” din București. De asemenea, ea a mai afirmat că situația devine din ce în ce mai presantă în ultimele zile.

„Pot să spun că presiunea, în ultimele zile, este mare nu doar pe partea de COVID. Dar şi la pacientul cronic. Practic, toate paturile în acest moment în „Marius Nasta” – atât în zona COVID cât şi non-COVID – sunt ocupate.

Tulpina britanică aduce mari probleme și în România

Este un număr mare de pacienţi care vin cu cancere pulmonare, cu cancere pulmonare depăşite şi cu tuberculoză forma extinsă. Trăim în aceste zile ceva ce anul trecut nu am întâlnit la camera de gardă. Era presiunea foarte mare pentru pacientul COVID, dar acum este şi pentru pacientul non-COVID şi acest lucru este deja un efect secundar al anului 2020, anul pandemie”. A declarat Beatrice Mahler.

Numărul mare al infectărilor este pus pe seama tulpinii ce provine din Marea Britanie. „Cred că sunt mai mulţi factori care se asociază în acest moment. În primul rând, prezenţa tulpinii britanice, care are transmitere comunitară şi ştim că este contagioasă, duce la un număr mare de cazuri care apar secundar contactului intra-familiar.

„Și acest lucru este extrem de periculos”

Din informaţiile care vin de la pacienţii care sunt la Marius Nasta, în momentul în care unul din membrii familiei este bolnav, întreaga familie ajunge să fie infectată. Un alt punct de vedere – probabil că lumea a obosit să respecte reguli.” A mai precizat managerul, care a mai spus.

„Este normal ca, după o perioadă în care am văzut şi am anunţat o scădere a numărului de cazuri şi ne-am bucurat cu toţii de această evoluţie, impunerea de noi restricţii şi de reguli duce la o limitare a respectărilor. Și acest lucru este extrem de periculos. Pentru că transmiterea extrem de intensă a virusului face ca numărul de cazuri să crească.”