Evenimentul Zilei > Politica > Veste extraordinară dată de Bușoi! Încă un vaccin anti-COVID a primit undă verde
Veste extraordinară dată de Bușoi! Încă un vaccin anti-COVID a primit undă verde

Veste extraordinară dată de Bușoi! Încă un vaccin anti-COVID a primit undă verde

Cristian Bușoi a făcut un anunț extrem de important. El a declarat că un nou vaccin a primit undă verde de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Cristian Bușoi a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen a primit, în această după amiază, undă verde de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Janssen este al patrulea vaccin recomandat în UE pentru prevenirea COVID-19. El poate fi administrat, într-o singură doză, persoanelor peste 18 ani.

„Ca responsabil al Parlamentului European de relația cu EMA și președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European am fost și sunt, în permanență, în contact cu Agenția Europeană a Medicamentului. Îi felicit că au reușit într-un timp atât de scurt să evalueze vaccinul Janssen și să dea aprobare pentru utilizarea lui în Uniunea Europeană”, a scris Bușoi pe pagina sa de Facebook.

El a explicat că a primit date despre studiile clinice. Acestea, care vizează aprobarea vaccinului, au implicat 44 de mii de persoane. Acestea sunt persoane din Statele Unite, Africa de Sud și țările din America Latină.

Bușoi dă detalii importante despre vaccin

„În documentul oficial pe care l-am primit de la Agenție, specialiștii EMA subliniază că studiile clinice pentru aprobarea vaccinului „au implicat 44 de mii de persoane din Statele Unite, Africa de Sud și țările din America Latină”, iar rezultatele au arătat că “vaccinul COVID-19 Janssen a fost eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de 18 ani”, a punctat europarlamentarul PNL.

Cristian Bușoi a susținut că a primit asigurări că pentru acest vaccin vor fi respectate atât calendarul, cât și cantitățile de livrare.

„Am primit de asemenea asigurări că pentru acest vaccin vor fi respectate atât calendarul, cât și cantitățile de livrare. Aprobarea vaccinului COVID-19 Janssen este un mare pas înainte. El va accelera campania de vaccinare din UE, cu atât mai mult cu cât va fi administrat într-o singură doză”, a arătat liberalul.

Cristian Bușoi deține șefia unei Comisii importante. El este președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.