Tulpina britanică se extinde în România. Câte cazuri avem la această oră

Tulpina britanică se extinde în România. Câte cazuri avem la această oră

Tulpina britanică se extinde în România. Câte cazuri avem la această oră. INSP a anunţat numărul de pacienţi infectaţi cu tulpina din Marea Britanie.

Tulpina britanică se extinde în România. INSP au confirmat 378 de cazuri, dintre care 29 la copii cu tulpina britanică. Iar în alte patru cazuri au fost identifcate tulpina braziliană şi cea sud-africană.

Tulpina britanică se extinde în România. Câte cazuri avem la această oră

Medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate a anunţat că tulpina britanică a fost confirmată în cazul a 378 de pacienţi. Dintre care 29 sunt copii. În alte patru cazuri au fost identifcate tulpina braziliană şi tulpina sud-africană. Medicul afirmă că ”există posibilitatea să fie mult mai multe persoane purtătoare cu aceste tulpini”.

Tulpina britanică se extinde în România. NSP: Au fost confirmate 378 de cazuri, dintre care 29 la copii

„De la începutul cunoaşterii circulaţiei acestor tulpini în România s-au selectat din punct de vedere clinic pentru secvenţiere 772 de probe. Dintre acestea sunt finalizate 382 de probe, larga majoritate, 378 sunt cu tulpina britanică. Iar dintre acestea 29 sunt la copii şi restul sunt cazuri de adulţi. Au existat, cel puţin până la acest moment, din datele primite de noi, două probe cu tulpina sud-africană. Şi două probe cu tulpina braziliană”. A  declarat Florentina Furtunescu. marţi, într-o conferinţă de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre eficacitatea vaccinurilor existente împotriva noilor tulpini ale virusului

În opinia medicului, trebuie accelerată campania de vaccinare, explicând mootivul de îngrijorare cu privire la răspândirea noilor variante de coronavirs.

Valeriu Gheorghiţă: „Datele disponibile la acest moment ne arată semnale că eficacitatea acestor vaccinuri este uşor diminuată faţă de tulpina sălbatică, chiar faţă de tulpina britanică, aşa încât singurul meu mesaj este acela de a ne programa cât mai mulţi la vaccinare şi să accelerăm campania de vaccinare. De ce acest lucru? Pentru că chiar dacă eficacitatea nu este cea care reiese din studiile efectuate atât răspunsul imun umoral, atât cât este el, cât şi răspunsul imun celular, ne protejează cel puţin pentru formele severe şi critice de îmbolnăvire, ţinând cont de faptul că niciun vaccin nu este sută la sută eficace”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Mai mult, doctorul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală a explicat, la un post de televiziune, că „vaccinul nu va însemna o eficientă de 100%”. „Adică din 100 de pacienti care se vaccineaza, orice vaccin poate să meargă undeva până la 94-95%, deci este clar că o să fie și niște excepții. Și acest lucru se întâmplă la orice vaccin”, a concluzionat medicul.