Editura Evenimentul si Capital

Tudor Zbârnea, un artist care „apropie cele două maluri de Prut”

Autor: | | 0 Comentarii | 225 Vizualizari

Vernisajul expoziției „Atemporal”, de la Galeria Romană”, a prilejuit poposirea în fața spectaculoaselor lucrări ale artistului basarabean Tudor Zbârnea a unui public numeros și distins.

O explozie de culoare, teme inedite, privitori uimiți de lucrările artistului Tudor Zbârnea. O seară perfectă.

Galeristul Emil Ene a făcut ofiiciile de gazdă. „În seara aceasta avem prezent pe simeze un foarte bun prieten al Galeriei Romane, un important pictor din Basarabia, Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei. Ne bucurăm că avem această expoziție acum, în preajma zilei de 1 Decembrie, când noi sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Ne exprimăm mulțumirea și onoarea de a avea printre noi invitați de seamă: ES ambasadorul Republicii Moldova la București, domnul Mihai Gribincea, vicepreședintele Institutului Cultural Român, Mirel Taloș, Liviu Jicman, directorul Muzeului Cotroceni, domnul senator Ion Hadârcă, dl. Ion Sturza, fost premier al Republici Moldova și alte personalități”.

La rândul său, ES ambsadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, a vorbit cu bucurie despre această expoziție și despre prilejul extraordinar de a se întări relațiile culturale dintre România și țara sa. Relațiile între cele două țări sunt „foarte profunde”, cele comerciale și politice, „însă, cum spune prietenul și colegul meu, domnul Valeriu Turea, nava amiral a relațiilor moldo-române sunt relațiile culturale. Numai în ultimele două săptămâni, la Muzeul Național al Literaturii Române am avut două lansări de carte, cu scriitori din Basarabia, după ce în luna aprilie, la Muzeul Național de Artă am avut expoziția lui Mihail Grecu - un pictor foarte cunoscut, care s-a născut în Rusia țaristă, și-a început activitatea în România interbelică și s-a afirmat în perioada sovietică. Iată că după acea expoziție acum avem minunata ocazie să participăm la deschiderea acestei expoziții. Dl. Tudor Zbârnea spunea întrun interviu că „artiștii serioși nu umblă din oraș în oraș cu expoziții, ci creează în atelier. Mă bucur foarte mult că v-ați dezis de această opinie și ați venit la București să ne bucurați cu prezența dvs. și cu aceste lucrări”, a spus ambasadorul republicii Moldova. De asemenea, acesta a subliniat faptul că în funcția pe care o deține, Tudor Zbârnea depune foarte multe eforturi pentru apropierea celor două maluri de Prut. „Este o ocazie foarte bună să vă mulțumesc pentru aceasta și să vă dorim mulți ani în continuare, și în funcție și în creația dvs. foarte laborioasă”, a încheiat Mihai Gribincea.

Păstrător și creator de artă

Scandalul ESCALADEAZĂ! Rareș Bogdan a fost SUSPENDAT! Ce se va întâmpla cu prezentatorul TV

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI