Evenimentul Zilei > International > Trump l-a ajutat pe Putin să dejoace un atentat terorist
Trump l-a ajutat pe Putin să dejoace un atentat terorist

Trump l-a ajutat pe Putin să dejoace un atentat terorist

Dezvăluirea a fost făcută de către șeful Serviciului Federal de Securitate rus, FSB

Statele Unite au împărțit recent informații cu Rusia cu privire la un complot terorist, a declarat directorulServiciului Federal de Securitate (FSB), Alexandr Bortnikov.

Declarațile lui Alexander Bortnikov intervin la aproape doi ani de la anunțul cu privire la un ajutor furnizat de SUA către Rusia privind dejucarea unui atentat terorist în orașul natal al lui Putin, Sankt-Petersburg.

FSB a declarat că a arestat șapte suspecți ai ISIS în decembrie 2017 ca urmare a acestei cooperări și că președintele Vladimir Putin i-a mulțumit președintelui american Donald Trump pentru aceste informații.

„Americanii ne-au furnizat recent informații despre acești oameni și cu privire la atacuri specifice în țara noastră”, a declarat Bortnikov reporterilor, potrivit The Moscow Times.

El nu a specificat când sau ce agenție americană de informații a împărtășit informații cu Rusia, menționând pur și simplu că coordonarea antiteroristă cu Washington a rămas „în afara politicii”.

Directorul FSB a mai precizat că Rusia și Statele Unite au început progresiv să reia cooperarea în materie de cybersecuritate.
Rusia a dejucat 39 de atacuri teroriste de la începutul acestui an, a mai precizat Bortnikov.

Relațiile bilaterale ale Rusiei cu Statele Unite au fost deteriorate de o serie de probleme, inclusiv de acuzațiile din SUA conform cărora Rusia s-a amestecat cu alegerile prezidențiale americane din 2016.