Folosim deseori scuza temperaturilor scăzute de afară, însă dacă problema este aceeaşi şi în restul anului, atunci trebuie să luăm măsuri, deoarece ne confruntăm cu o reală problemă de sănătate. Picioarele reci ne atenţioneaza de faptul că sângele nu circulă în condiţii optime, iar astfel este afectat întregul organism. Din cauza picioarelor reci ne putem îmbolnăvi de mai multe tipuri de răceală, care în timp vor slăbi sistemul imunitar al organismului.
Iată câteva trucuri naturale care pot remedia această problemă.
1. Faceţi vara o plimbare de aproximativ 10 minute cu picioarele goale pe iarba udă de roua dimineţii. Procedaţi la fel şi iarna în zăpadă. Desigur pentru doar 1-2 minute.
2. Umpleţi cada cu apă rece până la nivelul gambelor şi simulaţi pentru câteva minute mersul berzei. Acest procedeu se va realiza dimineaţa şi seara.
3. Înainte de a vă pune la culcare, staţi întinşi pe spate şi simulaţi cu picioarele ridicate mersul pe bicicletă.
4. Într-o cană cu apă fierbinte, turnaţi o linguriţă de ulei de rozmarin, lăsaţi-l să se dilueze aproximativ 5-7 minute, apoi beţi conţinutul ca pe ceai. Indicat este faceţi asta de 2 ori pe zi.
5. Masaţi tălpile picioarelor cu ulei de ricin înainte de a merge la culcare şi încălţaţi-vă cu şosete.
6. Faceţi seară de seară baie fierbinte la picioare. În apă puneţi un pumn de cenuşă şi o lingură de sare. În loc de cenuşă şi sare, poate fi adăugat sucul a două lămâi, sau trei picături de ulei de scorţişoară.
sursa: gradinamea.ro