Evenimentul Zilei > Social > Tramvaiele și autobuzele din Timișoara, dezinfectate cu cloramină. Peste 2000 de elevi și profersori bolnavi
Tramvaiele și autobuzele din Timișoara, dezinfectate cu cloramină. Peste 2000 de elevi și profersori bolnavi

Tramvaiele și autobuzele din Timișoara, dezinfectate cu cloramină. Peste 2000 de elevi și profersori bolnavi

Peste 2.000 de elevi și profesori cu infecții respiratorii au fost descoperiți în Timiș în urma triajelor epidemiologice realizate în școli.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, este vorba de 1.589 de elevi, 601 preșcolari și opt profesori. De asemenea, au fost identificați doi preșcolari și nouă elevi care veneau la ore deși aveau gripă.

În acest context, Societatea de Transport Public Timișoara a transmis, că  a început dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, cu cloramină, înainte ca acestea să iasă pe traseu. „În urma declarării epidemiei de gripă de către Ministerul Sănătății, Societatea de Transport Public Timișoara ia masuri speciale pentru combaterea virusului gripal, pe lângă intervențiile zilnice pentru păstrarea curățeniei și igieniei. În acest sens, interioarele tuturor mijloacelor de transport în comun sunt dezinfectate cu cloramina. Mijloacele de transport în comun sunt igienizate în fiecare dimineață, înainte de a ieși în traseu”, informează Nicu Bitea, directorul STPT.