Evenimentul Zilei > Politica > TRAIAN BĂSESCU: ”PMP a devenit al TREILEA partid din România. Deciziile NU se vor mai lua între PSD și PNL”
TRAIAN BĂSESCU: ”PMP a devenit al TREILEA partid din România. Deciziile NU se vor mai lua între PSD și PNL”

TRAIAN BĂSESCU: ”PMP a devenit al TREILEA partid din România. Deciziile NU se vor mai lua între PSD și PNL”

Invitat telefonic la România TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că fuziunea PMP-UNPR face din partidul pe care îl conduce al treilea ca mărime din țară. De altfel, liderul politic este de părere că nu există niciun scandal între șeful statului și șeful Serviciului de Informații Externe.

Nu mă aștept la nimic spectaculos. Eu sunt un om politic, iar un om politic trebuie să fie mereu optimist. Deciziile nu se vor mai lua între PSD și PNL. Vor trebui să se ia și altăuri de PMP. Fuziunea cu UNPR-ul face din PMP al treilea partid din România”, a spus Traian Băsescu.

De asemenea, fostul președinte al României a apreciat că șeful statului, Klaus Iohannis, trebuie să fie prezent la deschiderea jocurilor olimpice de la Rio, Brazilia, din acest an.

Consider că prezența președintelui României la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio este un gest corect”, a afirmat Băsescu.

Referitor la documentele scurse pe Wikileaks, ce arătau că între președintele României, Klaus Iohannis și șeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, nu există un conflict.

Nu poate exista o bătălie între președintele SIE și președintele României. Aprecierile Wikileaks nu spun nimic. Nu se poate pentru că un conflict de genul se tranșează simplu: președintele poate cere parlamentului să îl elimene din sistem pe șeful SIE. Eu vă asigur că un președinte la început de mandat, dacă cere revocarea șefului SIE, cel din urmă se va duce în baie și va plânge. Nu-l mai ascultă nimeni. Toți subordonații îl vor asculta pe președinte”, a subliniat liderul politic.

De altfel, Traian Băsescu a comentat și relația dintre România și Turcia în cotnextul puciului.

Cu SUA avem un parteneriat strategic pentru secolul 21, mai complex decât cel cu Turcia, care vizează o cooperare regională. Parteneriatul cu SUA este o cooperare globală. Dacă România vrea să aleagă între SUA și Turcia, va alege SUA, dacă este pusă să aleagă, va alege Turcia”, a conchis Traian Băsescu.