Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia care a zguduit Europa. O adolescentă s-a sinucis după ce a fost abuzată într-un cimitir
Tragedia care a zguduit Europa. O adolescentă s-a sinucis după ce a fost abuzată într-un cimitir

Tragedia care a zguduit Europa. O adolescentă s-a sinucis după ce a fost abuzată într-un cimitir

O adolescentă în vârstă de 14 ani s-a sinucis după ce a fost victima unui viol comis de 5 tineri. Abuzul s-a produs într-un cimitir dintr-o localitate din Belgia, iar cei cinci tineri au fost reținuți de autoritățile belgiene.

Potrivit presei din Belgia, imaginile cu acest atac sexual asupra adolescentei au ajuns pe internet, iar aceasta și-a luat zilele patru zile mai târziu, afectată de cele întâmplate.

Trei dintre suspecții de viol sunt minori și au fost internați într-un centru special destinat tinerilor infractori. Ceilalți doi au vârste de 18, respectiv 19 ani, astfel încât au primit mandate de arestare. Potrivit procurorilor care investighează cazul, cei cinci tineri sunt anchetați pentru „fapte care s-au petrecut cu puțin timp înainte de moartea victimei”.

Nenorocirea s-a petrecut pe 15 mai, într-un cimitir din orașul Ghent, unde tânăra de 14 ani și-a dat întâlnire cu un prieten. Băiatul a venit la întâlnirea cu adolescenta, la locul și la ora stabilite, cu alți patru amici. Împreună, cei cinci tineri ar fi forțat-o pe adolescenta de 14 ani să întrețină relații sexuale. Mai mult, au înregistrat imaginile cu abuzul, iar mai apoi le-au publicat pe rețelele de socializare. Acest lucru a determinat-o pe fată să se sinucidă.

„A fost picătura care a umplut paharul pentru ea. Toată lumea ei s-a prăbușit”, a declarat tatăl tinerei, pentru ziarul Het Nieuwsblad, citat de BBC.

Cazul adolescentei a stârnit numeroase reacții

Cazul adolescentei care s-a sinucis după ce imaginile cu abuzul la care a fost supusă au ajuns pe internet a stârnit un val de indignare în Belgia. Secretatul de stat pentru Egalitate, Sarah Schlitz, a promis că va lua măsuri pentru a bloca acest fel de imagini pe rețelele de social media.

„Distribuția acestor imagini este nu doar intolerabilă, ci mai ales ilegală. Nu ar trebui să fie posibil”, a spus ea.

Oficialul belgian a adăugat că echipa ei se va întâlni cu reprezentanții marilor companii de social media pentru a discuta politici de moderare a conținutului.

Pe de altă parte, primarul localității în care locuia adolescenta povestește că o cunoștea și este șocat de caz.

„Nu îți imaginezi că așa ceva se poate întâmpla în municipalitatea ta”, a mărturisit el, pentru Het Laatste Nieuws.