Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminal român, extrădat din Belgia cu un avion militar, a jurat să-i omoare pe Nuţu şi Sile Cămătaru. FOTO
Criminal român, extrădat din Belgia cu un avion militar, a jurat să-i omoare pe Nuţu şi Sile Cămătaru. FOTO

Criminal român, extrădat din Belgia cu un avion militar, a jurat să-i omoare pe Nuţu şi Sile Cămătaru. FOTO

Criminalul român care speriat Belgia a fost extrădat cu un avion militar, înconjurat de 12 luptători de elită înarmați până în dinţi. Criminalul a jurat să-i asasineze pe Nuțu și Sile Cămătaru în contul unei răfuieli mai vechi.

Unul dintre cei mai periculoși criminali români, Gheorghiță Lipovan, care a jurat să-i omoare pe frații Nuțu și Sile Cămătaru, în contul unui scandal vechi de peste zece ani, a fost extrădat în Belgia cu o aeronavă militară cu 12 agenți înarmați l-au escortat.

Bijuterie din Blegia a fost jefuită, iar bijutierul, torturat și apoi ucis

Dominique Legros, în vârstă de 60 de ani, a fost descoperit culcat în magazinul său, cu picioarele și brațele legate cu o bandă adezivă. Serviciile de urgență care au intervenit nu au putut să-l resusciteze. Criminaliștii au ajuns la concluzia că moartea s-a datorat manevrelor de strangulare şi datorită numeroaselor lovituri primite în cap.

După ce au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere situate în apropierea magazinului de bijuterii, anchetatorii au observat că mai mulți indivizi suspecti au ajuns într-o dubă albă, au intrat în magazin și au părăsit incinta, între orele 10:15 și 10:30, 24 iulie 2010 .Tâlharii au fugit cu mai multe bijuterii de mare valoare.

În urma mai multor cercetări efectuate în Franța, România și Italia, polițiștii au putut identifica suspecții drept acuzați Gheorghiţă Lipovanu, Nicolae Samoilă, Florin Manolache, Gheorghe Rezmeriţă și Dan Dragoş, relatează lavenir.net.

Sursa foto: Facebook –Belgian Federal Police

Criminalul român care a înspăimântat Belgia a jurat să-i asasineze pe Nuțu și Sile Cămătaru. A fost extrădat cu un avion militar, înconjurat de 12 luptători înarmați

Potrivit presei belgiene, cei cinci români care au participat la jaf aveau, în 2010, între 30 și 44 de ani. Bijutierul Dominique Legros, victima lor, a fost găsit mort în magazinul de bijuterii la care lucra. Bărbatul avea mâinile și picioarele legate și numeroase răni la cap, semn că a fost torturat. Din expertiza medico-legală a reieșit, însă, că nu loviturile la cap îi provocaseră moartea. Înainte să plece, făptașii l-au sugrumat, în speranța că astfel ar putea să scape nepedepsiți.

Anchetatorii au stabilit: era vorba despre cinci români, între care și Gheorghiță Lipovan, un interlop din orașul ilfovean Voluntari

După comiterea crimei, Lipovan a dispărut fără urmă până când, în urma unui control de rutină al Poliției Rutiere, a fost prins la Voluntari. Acesta a fost preluat de trupele speciale și transportat la parchet, iar apoi la instanță pentru confirmarea mandatului internațional de arestare.

Lipovan a jurat să îi ucidă pe frații Cămătaru pentru onoarea iubitei sale. Puțin comunicativ, Lipovan a ținut să spună că indiferent de pedeapsa pe care o va primi în Belgia, după eliberare se va întoarce în țară pentru că trebuie neapărat să-i omoare pe frații Nuțu și Sile Cămătaru, din răzbunare pentru faptul că, la un moment dat, „Cămătarii i-ar fi sechestrat iubita și ar fi obligat-o să se prostitueze”.

La audieri și-a izbit violent fruntea, de trei ori, un stâlp. Explicația lui: că s-a „echilibrat emoțional”

Ajuns în fața procurorilor, prizonierul ar fi pus o întrebare, care, la început, a părut de neînțeles. „Pot să mă reglez?”. Nici n-a terminat bine propoziția că a și izbit, în mod violent, cu fruntea, de trei ori, un stâlp din metal. Apoi, cu un calm dezarmant, a mulțumit și a spus că acum „este pregătit”, pentru că s-a „echilibrat emoțional”.

După ce instanța a confirmat mandatul de arestare pe numele său, Lipovan a fost condus în arestul Secției 5, unde l-a amenințat cu moartea pe unul dintre polițiști doar pentru faptul că nu i-a plăcut felul în care l-a privit.

În celulă a făcut scandal spunând că nu suportă mirosul de transpirație

Ajuns în celulă, criminalul a început să bată cu putere în ușă și nu s-a lăsat până când toți arestații din cameră au fost duși la spălător. „A spus că el nu doarme cu oameni nespălați în celulă, pentru că nu suportă mirosul de transpirație”, au precizat anchetatorii. Ulterior, într-un acces de furie necontrolată, același arestat a reușit o „performanță” nemaiauzită, după ce a reușit să îndoaie ușa metalică de intrarea în celulă. Această ispravă a fost și ultima pe care a făcut-o în arestul Secției 5.

A fost urcat în dubă și mutat în Arestul Central. Acolo, s-a ales cu nou raport de incident, după ce mama lui i-a pus în pachet, la vizită, un pistol cu glonț pe care acesta îl ținea ascuns în casa părintească.

La audieri, femeia a povestit că, în România, Gheorghiță nu ținea legătura decât cu ea și cu sora lui. Acesta le-ar fi amenințat la telefon și le-ar fi obligat să-I trimită arma în arest, iar bătrâna ar fi motivat că, de teamă, s-ar fi conformat, cu toate că știa că o asemenea faptă ar putea să aibă consecințe grave.

În cele din urmă, arestatul a fost trimis la Bruxelles, pentru judecată. Autoritățile belgiene, care știau cât de periculos poate ilfoveanul Lipovan, au trimis după acesta un avion militar cu 12 dintre cei mai buni luptători ai trupelor speciale, relatează stiridiaspora.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: