The Telegraph: Filmare cu DRONA deasupra GROPII DE GUNOI de la Pata Rât, unde trăiesc 75 de familii de romi | VIDEO

The Telegraph: Filmare cu DRONA deasupra GROPII DE GUNOI de la Pata Rât, unde trăiesc 75 de familii de romi | VIDEO

Filmări aeriene, realizate cu o dronă, arată comunitatea de romi care trăiește pe deșeruri meajere chimice, după ce au fost forțați să părăsească orașul transilvănean, scrie publicația britanică „The Telegraph”.

Înalți prelați din Marea Britanie, printre care Arhiepiscopul de Wales, Episcopul de Manchester și Salisbury și Rabinul din Westminster, îi cer primarului Clujului să-și schimbe politica față de romi, după ce acești au fost evacuați din oraș și forțați să trăiască pe groapa de gunoi.

Un număr de 75 de familii au fost evacuate din casele lor din centrul celui de-al doilea oraș al României și mutqați în „strucuturi” improvizate, cu o cameră, la Pata Rât.

Nu există drumuri spre acest loc, așa că noroiul este omnipărezent, și există un singur duș amenajat pentru întreaga comunitate și, inițial, nu existau toalete în case.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copiii se plâng de probleme de respirație, iar când ajung la școală sunt forțați să rămână afară să-și spele noroiul de pe haine, ajungând, inevitabil, victime ale batjocurii colegilor lor.

Angajații Primăriei Cluj spun că fostele lor locuințe era nevoie să fie demolate, pentru a face loc unui parc și unei biserici și singurul teren disponibil pentru mutarea acestor oameni era groapa respectivă. Boc susține că nu era vorba despre rasă, când a fost luată această decizie.

Activiștii pentru drepturile omului îi cer primarului Boc să le permită romilor să revină în oraș. <script height="315px" width="560px" src="http://player.ooyala.com/iframe.js#pbid=7dfd98005dba40baacc82277f292e522&ec=ozaHlvazrt-Q9plAgXQsWO7pXU1osNqK"></script>