Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroare în Harghita. Un nou atac al urșilor. Două persoane au fost rănite
Teroare în Harghita. Un nou atac al urșilor. Două persoane au fost rănite

Teroare în Harghita. Un nou atac al urșilor. Două persoane au fost rănite

Un bărbat și o femeie, din două localitpți diferite din Județul Harghita au fost atacați vineri de urși. Primul atac s-a produs la stână, iar cel de-al doilea pe câmp, la 11 kilometri de municipiul reședință de județ.

Victime au căzut un îngrijitor de animale, de 58 de ani, din Lunca de Jos și o femeie de 50 de ani din localitatea Siculeni.
În cursul dimineții de vineri, pe când îngrijea de vitele și gospodărea la stâna din satul Valea Rece, așezată pe un deal în zona Făgețel, bărbatul a auzit câinii lătrând, cel mai probabil simțind miros de sălbăticiune. Nevăzând nimic în jur, văcarul a strigat la câini, moment în care ursul a sărit dintr-un tufiș și l-a atacat, consemnează informatiahr.ro.

„A povestit că a fost atacat de urs la stână. Animalul l-a mușcat și l-a aruncat, iar după ce și-a revenit a sunat la 112 și a solicitat sprijinul Ambulanței. Are mai multe plăgi mușcate la nivelul membrelor superioare și capului, în zona arcadei. Pacientul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență, unde este supus investigațiilor și tratamentului de specialitate, iar starea lui este stabilă”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Harghita, dr. Péter Szilárd.

Localnicii din Lunca de Jos spun că bărbatul a avut noroc cu câinii, care erau aproape și care au sărit la animal, diminuând intensitatea atacului.

Atacul de vineri de la Siculeni este al doilea înregistrat în decurs de 36 de ore

Al doilea atac s-a petrecut în jurul prânzului, pe un teren agricol cultivat, în localitatea Siculeni.

Potrivit  managerului SAJ Harghita, femeia în vârstă de 50 de ani a suferit mai multe plăgi mușcate în zona membrelor, a toracelui și gâtului. Victima a fost transportată acasă de aparținători, care au sunat la 112, de acolo fiind preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată la spitalul județean.

Primarul localității, Szentes Csaba, ne-a declarat că femeia se afla, împreună cu fiul ei, la cosit, atunci când a fost atacată de urs.

Atacul de vineri de la Siculeni este al doilea înregistrat în decurs de 36 de ore, primarul localității solicitând emiterea autorizației de recoltare a animalului, care a mai atacat recent alte două persoane.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: