Evenimentul Zilei > International > El este eroul animalelor. Un fost membru al Royal Marine a salvat sute de câini și pisici din Kabul. I-a dus acasă cu un avion privat
El este eroul animalelor. Un fost membru al Royal Marine a salvat sute de câini și pisici din Kabul. I-a dus acasă cu un avion privat

El este eroul animalelor. Un fost membru al Royal Marine a salvat sute de câini și pisici din Kabul. I-a dus acasă cu un avion privat

Pen Farthing, un fost membru al trupelor de comando din Royal Marine care a fondat o asociație pentru salvarea animalelor la Kabul, a reușit să ajungă în Marea Britanie cu cele 180 de animale (pisici și câini) salvate din Afganistan.

Pen Farthing, în vârstă de 57 de ani, a urcat imediat după aterizarea în Marea Britanie într- o cursă spre Norvegia pentru a-și vizita soția.

Animalele riscă să fie eutanasiate în Marea Britanie

Cele 180 de animale sunt acum în carantină pentru patru luni, conform legislației britanice. Ele riscă să fie eutanasiate dacă sunt purtătoare de boli infecțioase. Nu e singura problemă cu care se confruntă Farthing, care este acuzat că operațiunea sa de salvare a animalelor din Kabul a costat vieți omenești.

Scandal în Marea Britanie

De la Kabul, Farthing a pus în mișcare o campanie publicitară pemtru a forța guvernul britanic să-l ajute să-și evacueze personalul și animalele din capitala afgană după preluarea controlului de către talibani. Cu sprijinul puternic al iubitorilor de animale britanici, a reușit să strîngă bani suficienți pentru a închiria un avion privat.
Chiar dacă operațiunea a fost plătită din banii donați, fostul Royal Marine este acuzat că a folosit resurse care ar fi putut fi folosite pentru a evacua mai mulți oameni din Kabul. Scandalul a luat o amploare și mai mare sâmbătă, când au apărut informații că până la 150 de cetățeni britanici și 1.100 de afgani care au ajutat armata Marii Britanii ar putea fi abandonați în Afganistan.

Fostul soldat Tom Tugendhat, președintele conservator al Comisiei pentru afaceri externe și un oponent vocal al retragerii SUA din Afganistan, a criticat decizia de a folosi trupele britanice pentru a evacua 180 de pisici și câini. Într-adevăr, ministerul britanic al Apărării a spărijinit evacuarea animalelor,
„Pen Farthing și animalele sale de companie au fost ajutate prin intermediul sistemului de la aeroportul din Kabul de către forțele armate britanice. Autorizarea pentru zborul charter a fost sponsorizată de guvernul britanic„, au anunțat autoritățile militare britanicer, care au precizat. însă, că principalul obiectiv a rămas întotdeauna salvarea de vieți omenești, scrie Daily Mail.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: