Evenimentul Zilei > International > Femeia sergent din armata americană, care îngrijea copii pe aeroportul din Kabul, a fost ucisă. Fotografiile cu ea au făcut înconjurul lumii
Femeia sergent din armata americană, care îngrijea copii pe aeroportul din Kabul, a fost ucisă. Fotografiile cu ea au făcut înconjurul lumii

Femeia sergent din armata americană, care îngrijea copii pe aeroportul din Kabul, a fost ucisă. Fotografiile cu ea au făcut înconjurul lumii

Sergentul Nicole Gee avea doar 23 de ani și era tehnician de întreținere în cadrul Unității Expediționare a Marinei 24 din Camp Lejeune din Carolina de Nord.

În urmă cu o săptămână, Gee, în vârstă de 23 de ani, a postat pe Instagram o fotografie care o arăta cum ține un copil în aeroportul din Kabul, scriind: „Îmi iubesc slujba”. Aceeași fotografie a fost postată de Departamentul Apărării pe 21 august.

Sgt. Nicole Gee a sărbătorit bucuria avansării în grad cu câteva zile înainte ca ea să fie unul dintre cei 13 membri ai serviciului SUA uciși în atacul sinucigaș de joi de lângă Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul.

This undated photo provided by U.S. Department of Defense twitter page posted Aug. 20, 2021 shows Sgt. Nicole Gee holding a baby at Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan. Officials said Saturday, Aug. 28, 2021, that Sgt. Nicole Gee of Sacramento, Calif., was killed in Thursday’s bombing in Kabul, Afghanistan. (U.S. Department of Defense via AP) ORG XMIT: NY851

Ea se afla la poarta aeroportului din Kabul, atunci când a avut loc atacul sinucigaș

Armata americană a publicat lista militarilor care și-au pierdut viața în atacul sinucigaș.  Cinci dintre ei aveau 20 de ani. S-au născut în anul în care a început războiul din Afganistan. După publicarea numelor, a ieșit la iveală că printre victime se numără și tânăra de 23 de ani, care a fost surprinsă în timp ce are grijă de bebeluși afgani, pe aeroportul din Afganistan.

Într-o altă fotografie postată de Nicole la începutul acestei săptămâni, ea apare înarmată cu o pușcă, lângă un șir de oameni care care așteaptă să se îmbarce într-un avion militar pentru a fi evacuați din Kabul.

Tânăra fusese promovată la gradul de sergent „Niciodată nu mi-aș fi imaginat că voi fi promovată sergent în Kuwait”, a scris pe Facebook.

Soțul ei, Jarod Gee, este ,de asemenea, pușcaș marin

Nicole Gee a absolvit în 2016 liceul Oakmont din orașul Roseville, din California, și s-a înrolat în armată un an mai târziu. Soțul ei, Jarod Gee, este și el pușcaș marin, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a orașului Roseville, în care Nicole este numită ”eroină a orașului natal”.

Și-a dat ultima suflare făcând ce îi plăcea – ajutând oamenii. Apoi a avut loc o explozie. Și exact așa, ea a dispărut”, a scris într-un mesaj pe Facebook sergentul Mallory Harrison, care a locuit cu Gee timp de trei ani considerând-o ca pe o soră.

”Cel mai bun prieten al meu, de 23 de ani, s-a dus. Îmi găsesc liniștea știind că a părăsit această lume făcând ceea ce i-a plăcut. Ea a fost în Marină. I-a păsat de oameni. I-a plăcut totul cu înverșunare. Ea a fost o lumină în această lumea întunecată. Ea a fost sergentul Nicole Gee. Abia aștept să te văd pe tine și pe mama ta acolo sus. Te iubesc pentru totdeauna”, relatează eu.usatoday.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: